Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
El Teatre Principal es queda petit a la presentació de Valls-Alt Camp per la Independència

Ahir al vespre es va presentar  públicament Valls-Alt Camp per la Independència en un acte multitudinari que ha omplert a vessar el Teatre Principal de Valls. La presentació va comptar amb les intervencions de Joan Reig (bateria d’Els Pets), Miquel Sellarès (de l’Assemblea de Catalunya), Roser Loire (de l’Assemblea Nacional Catalana), representants de l’equip impulsor de l’entitat local i el Cor Juvenil Divisi de Valls.

21/12/2011 Política
L’acte fou presentat pels periodistes Ramon Font i Montse Solé i va començar amb un espectacle en què vuit persones del públic repartides per la platea i les llotges s’han anat aixecant per dir en veu alta per què volen la independència.

Tot seguit es van dur a terme les intervencions; la primera, la de Joan Reig, un dels personatges que donen suport al nou moviment cívic, que va valorar amb entusiasme que la independència és més a prop que mai i ha subratllat que "el país només té dos camins: o la desaparició com a nació o la independència". A continació, Miquel Sellarès, una de les figures representatives de la històrica Assemblea de Catalunya, va fer una reflexió sobre la situació política del país, ha reclamat "unitat per aconseguir la independència", i va destacar com a imprescindibles tant les formacions polítiques com la societat civil i la mobilització ciutadana. En aquest sentit, Sellarès va insistir que "ara cal canviar de xip i ara toca construir un estat".

En acabat va ser el torn de la representant del secretariat de l’ANC, Roser Loire, que va explicar què és i què pretén l’Assemblea. A més de convidar tothom a participar en el procés constituent de l’Assemblea Nacional Catalana, vaa explicar que per a l’estiu s’organitzarà la Marxa per la Independència, que recorrerà tot el país i acabarà l’Onze de Setembre de 2012 a Barcelona, on confluiran 10 columnes en una gran manifestació. Loire també va anunciar que a la primavera de 2013 l’Assemblea proposarà “un referèndum sobre la independència simultàniament a tots els municipis”.

Els representants de Valls-Alt Camp per la Independència van animar tothom a implicar-s’hi: "La feina no ens l’acabarem, i ningú no la farà per nosaltres. Perquè la independència ningú no ens la regalarà: l’agafarem quan la majoria de catalans la vulguem. I som nosaltres els qui hem de treballar perquè aquesta majoria ciutadana sigui real a Valls i a l’Alt Camp". L’acte es va tancar amb la interpretació de l’himne nacional per part del Cor Juvenil Divisi de Valls, acompanyat per tot el públic dempeus, que ha clos l’acte amb crits d’independència. A més dels representants de l'ANC local també hi va haver la presència de l'alcalde de Valls, Albert Batet.

Valls-Alt Camp per la Independència s’ha constituït com l’assemblea territorial número 100 de la futura Assemblea Nacional Catalana (www.assemblea.cat), que es formarà al març vinent en un acte constituent a Barcelona en el qual participaran tots els membres inscrits a les assemblees territorials que hi haurà arreu del país, que es preveu que serán 250.

Font: delCamp.cat
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid