Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"La reforma de la Llei de la CCMA pot incrementar el control polític sobre TV3 i Catalunya Ràdio"

El Grup de Periodistes Ramon Barnils alerta que la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que aquesta setmana es comença a debatre al Parlament de Catalunya, pot suposar un increment del control polític i governamental sobre TV3 i Catalunya Ràdio.
 
Amb l’argument de retallar la despesa, la reforma proposa retallar el Consell de Govern de dotze a cinc membres, que –si en una primera votació no superen una majoria de dos terços del parlament- podran ser escollits per majoria absoluta. "Creiem que això significa un clar augment del control polític i governamental sobre l’elecció dels nous membres", afirma.

05/10/2011 10:01 Comunicació
Amb l’afegit que determinades competències del Consell –com la de nomenar o separar els directius de la televisió i la ràdio, aprovar el contracte programa o el pressupost- també es podran aprovar per una majoria dels seus membres en una tercera votació, si en les dues primeres no s’assoleixen els dos terços, alerta el Barnils.
 
A més, assegura no entendre la desaparició de la figura del director general, les funcions del qual passen a ser assumides pel president del Consell. Tant la desaparició del director general com la reducció de membres "no ens semblen greus pel nombre sinó perquè en cap apartat de la nova llei se subratlla i es garanteix que l’objectiu és escollir professionals acreditats i independents, no pas “representants de partits”.
 
Pel que fa al Consell Assessor, "no entenem el sentit econòmic de la seva reducció, atès que els seus membres no cobren cap sou per ser-ne –tot i que sí que cobren dietes- i, en canvi, sí que són persones triades pel seu prestigi i escollides per una majoria de dos terços del Parlament", assenyala i afegeix que ja no s’especifica cap representativitat dels treballadors de la CCMA dins del Consell.
 
Per tot plegat, el Grup Barnils vol manifestar públicament que té seriosos dubtes sobre l’objectiu real d’aquesta reforma de la Llei de la CCMA. Tot fa indicar que, emparant-se en la necessitat general d’austeritat, la reforma persegueix un més gran control polític i governamental de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la qual cosa trencaria l’esperit de la llei actual, aprovada a finals del 2007 per una àmplia majoria de la cambra catalana.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid