Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades de drets socials
Manifestació a Terrassa contra les retallades socials

Més de 3.500 persones s'han manifestat contra la suspensió PIRMI, amb una forta presència de manifestants nouvinguts d'origen marroquí

05/12/2011 Economia
La manifestació ha recorregut matí al Centre de Terrassa en contra de les retallades. Una gran multitud de persones s’han agrupat al Portal de Sant Roc a les 11:45h del matí amb pancartes i xiulets en contra de les retallades del Govern autonòmic. Entre les pancartes, una  deia textualment “La vida no té valor sense dignitat”. La manifestació que s'ha iniciat cap a les 10 del matí a Terrassa ha recorregut el centre del ciutat. S'ha fet palès la presència del col · lectiu magribí, que des de Kaos en la red s'ha destacat que apareix "com un força organitzada amb la qual s'ha de comptar sempre i en aquest moment de crisi".

Fa un més d'un mes que que coneixíem aquesta situació d'injustícia que viu el col · lectiu de persones perceptores de la RMI, i es podia preveure una forta resposta popular abans aquesta situació, donada la precarietat que plana sobre els treballadors en general i en especial sobre el del col · lectiu d'immigrants. Però la resposta massiva d'avui a la manifestació de Terrassa ha mostrat que apareix un nou actor en la lluita contra la crisi capitalista: el del dels treballadors immigrants, i entre ells el grup més antic, nombrós i millor organitzat: el dels marroquins.

La manifestació ha sortit de Ca n'Anglada, el barri històric de la immigració terrassenca i conegut històricament per la seva lluita per la democràcia i els drets socials, laborals i polítics dels nouvinguts procedents d'altres llocs de l'Estat durant la negra dictadura franquista.

Segons assenyala l'article de Manel Márquez a Kaos en la red, que ha realitzat una crònica de la mobilització, "l'administració no pot fer l'orni danvat aquestes justes reivindicacions, que no només afecten el col · lectiu que avui ha estat majoritari en la marxa, sinó també a totes les persones que perceben aquest ajut, tinguin l'origen que tinguin".

"La crisi no la pagaran els treballadors, siguin immigrants o locals, ja que com no ens cansem de repetir que tots i totes, en un moment o altre, hem estat persones nouvingudes. El poble treballador sigui d'on sigui, forma part de la mateixa classe com ens recordava el dissabte, Vicenç Navarro: la treballadora."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid