Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilafranca del Penedès
La CUP es posiciona en contra de la pista de gel

La CUP de Vilafranca del Penedès està en contra del model de lleure i oci de les associacions de botiguers del Centre Vila i de l’Ajuntament de Vilafranca i demana tornar a programar el Diverhivern com a forma de lleure i de conciliació de la vida familiar i laboral.

24/11/2011 Política

Any rere any, s’ha ubicat al centre de Vilafranca una pista de gel que durant el seu funcionament ha causat molèsties continues, no només als veïns i veïnes del centre, sinó també a tota la població. Aquesta pista de gel ha significat un consum energètic injustificable; ha ocupat un espai públic durant molts dies; ha generat temperatures inferiors a la zona; ha produït molèsties i sorolls, i ha provocat més d’un accident com a conseqüència de les relliscades que provoca el desglaç de la pista de gel. Hem de tenir en compte que aquesta instal·lació ha tingut sempre el rebuig de grups ecologistes, l’AAVV i diferents grups municipals, entre ells la CUP.

Aquest any, es torna a instal·lar aquesta pista de gel, però a una altra ubicació. La CUP considera que aquesta nova ubicació no soluciona els problemes d’ocupació de l’espai públic i de consum energètic innecessari.

A més, enguany l’Ajuntament de Vilafranca ha deixat d’organitzar el Diverhivern i ha privatitzat el lleure infantil i juvenil de les vacances d’hivern, subvencionant i donant suport a la iniciativa privada de l’associació de comerciants del Centre Vila i renunciant a un lleure responsable i social. Les excuses de l’equip de govern argumentant que el Diverhivern no funcionava, cau en contradicció amb el comunicat que va fer el mateix equip de govern al tancament de l’edició de l’any 2011 on assegurava que els resultats de l’edició 2010-2011 havien estat superiors als esperats amb 1.600 infants que en van fer ús.

La CUP considera un acte d’enaltiment del consumisme i de manca de sensibilitat social, permetre i subvencionar un lleure en el qual només podran tenir accés aquells que puguin consumir durant les festes nadalenques. Excloent a centenars famílies, al condicionar el lleure al consum.

D’aquesta manera, el govern municipal de CIU demostra la seva nul·la sensibilitat social i la manca de consciència ecològica, eliminant un espai de lleure municipal públic i donant suport a la iniciativa privada del Centre Vila, que mai no ha pogut demostrar que la pista de gel generi més vendes i beneficis. Per altra banda, cal recordar que en la campanya de Nadal de l'any passat (2010) el Centre Vila no va fer ús de la pista de gel (campanya que va ser substituïda pel sorteig d'un vehicle), i en finalitzar el Nadal, l'associació va manifestar i reconèixer que la campanya havia superat les expectatives, fet que demostra que hi ha formes de promocionar el comerç local que sí que poden ser respectuoses amb el medi ambient i que no vinculin consum a lleure.

Així doncs, per un consum responsable i per solidaritat amb qui no pot consumir ni avui ni durant el Nadal, la CUP demana la no instal·lació de la pista de gel i insta al govern municipal i a l’associació de botiguers Centra Vila a donar suport econòmic i logístic al Diverhivern, programant activitats que treballin valors com el respecte, la solidaritat i la responsabilitat social.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid