Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catorze mil signatures contra el Projecte Castor

L'Ajuntament d'Alcanar reclama que es declare nul de ple dret 
La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha recollit unes catorze mil signatures en contra del Projecte Castor i ha elaborat un document amb cinquanta sis al·legacions que insistixen sobretot en l'efecte ambiental que aquest projecte tindrà al territori. Així, a banda de posa de manifest que aquesta planta perjudicarà l'agricultura, el turisme i la pesca de la zona, les seues al·legacions destaquen altres aspectes, com ara el fet que no s'ha valorat prou el canvi que la instal·lació de la plataforma marina provocarà en la qualitat de l'aigua del mar.

19/10/2008 04:32 Territori

"No s'analitza l'impacte que causarà el vessament continu de clor i algicides per conservar les canonades del gas i insistix que les instal·lacions industrials de la planta terrestre representen un risc per a la salut de les persones."

D'altra banda, l'Ajuntament d'Alcanar ha aprovat per unanimitat les al·legacions que presentarà davant l'Estat i la Generalitat Valenciana contra el projecte Castor. El consistori canareu reclama que es declare nul de ple dret l'estudi d'impacte ambiental i el seu procediment, així com l'autorització ambiental de la planta de gas. Tal com va avançar aquest diari dijous, l'Ajuntament basa les seues al·legacions en el fet que l'estudi d'impacte ambiental no té en compte l'efecte ambiental que la futura planta de tractament terrestre del gas tindrà en territori català.

 
Tot i que la planta es construirà al terme municipal de Vinaròs, serà a només un quilòmetre i mig d'Alcanar i a cinc quilòmetres del nucli urbà. És per això que els serveis jurídics de l'Ajuntament d'Alcanar entenen que estan legitimats per formular al·legacions contra el projecte. A més, l'Ajuntament continua reclamant una alternativa a la ubicació de la planta terrestre que la desplaci al màxim del nucli urbà. Finalment, demana la creació d'una comissió mixta amb representants de l'empresa Escal UGS, l'Ajuntament de Vinaròs i el d'Alcanar.

 

Per saber-ne més:

Jóvens de l'Ebre en contra del Projecte Castor. Llibertat.cat 

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia valora negativament el reial decret que atorga a l'empresa Escal UGS, SL la concessió d'explotació del magatzem submarí

 
 
 

La Plataforma espera recollir 3.000 signatures contra el magatzem de gas. Diari de Tarragona 26.08.07

Creen una plataforma per evitar la construcció del major dipòsit de gas de l'Estat a Alcanar. El Punt 23.08.07 

Alcanar rebutja per unanimitat el dipòsit submarí i la planta de tractament de gas. El Punt 24.08.07 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid