Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Detinguts dos independentistes de Banyoles per fer pintades demanant l'abstenció

Concentració de suport avui a les 5 a la comissaria de Vista Alegre de Girona - A Banyoles, Barcelona i Berga han aparegut col·legis electorals amb silicona a la porta

20/11/2011 Drets i Llibertats
Dos militants independentistes de Banyoles han estat detinguts aquest diumenge al matí per fer una pintada a la façana de l'Ajuntament amb el lema "No votis". La policia local de la capital del Pla de l'Estany ha detingut els dos membres del Casal Independentista de la comarca per realitzar pintades i posar silicona a les portes de diversos centres electorals per impedir que la gent anés a votar.

Segons ha informat a Llibertat.cat una portaveu del Casal Independentista del Pla de l'Estany, on militen els dos detinguts, els dos membres del col·lectiu han estat detinguts aquest diumenge entre les sis i les set del matí per la policia local de Banyoles, acusant-los de d'haver realitzat les pintades. El Casal se solidaritza amb els dos detinguts i en demana l'alliberament immediat. Segons ha avançat la portaveu, els dos detinguts són encara a Banyoles però han de ser traslladats a la comissaria Vista Alegre de Girona, on passaran a disposició judicial. El Casal té previst realitzar una concentració de suport davant de la comissaria aquest diumenge pels volts de les cinc de la tarda.

Tot apunta que els dos detinguts serien sotmesos a un judici ràpid per sabotatge electoral. Amb tot, no hi ha hagut obstrucció del dret a sufragi i tots els centres han pogut obrir i inciar la seva activitat amb normalitat.

Concentració de suport a Girona

El Casal Popular i Independentista del Pla de l'Estany ha fet públic un comunicat on convoca una concentració de suport per aquest diumenge a les cinc de la tarda davant de la comissaria dels Mossos de Vista Alegre de Girona. Al manifest, el col·lectiu expressa el seu "rebuig frontal" a l'actuació policial i considera que la detenció dels seus dos companys "demostra de nou que les forces de seguretat a Catalunya estan al servei de l'estat opressor i de les classes dominants". Així mateix, denuncia que "l'estat espanyol imposa el seu règim electoral i les seves institucions als Països Catalans, atemptant així contra la llibertat del nostre poble".

En aquest sentit, remarca que aquest procés electoral està mancat, als Països Catalans, de "tota legitimitat democràtica i esdevé un simple mecanisme per perpetuar l'opressió del poble català i la submissió de les classes populars a la dictadura dels mercats".

L'Ajuntament lamenta "profundament" els fets

De la seva banda, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha dit lamentat "profundament" els fets i ha avisat que "no es pot influir en el dret d’anar a votar o de no anar-hi ja que és una decisió individual de cada persona". Alhora, ha denunciat el fet que s'embruti l’espai públic "que és de tots". De Banyoles, ha dit, "se n’ha de parlar per temes positius, com la Fira de Sant Martirià que s’està celebrant aquest diumenge, i no per temes negatius”.

En un comunicat, l'Ajuntament de Banyoles ha informat que han estat "cinc o sis" els col·legis electorals del municipi que han aparegut guixats sempre amb la consigna "No votis". La pintades han estat realitzades durant la matinada d’aquest diumenge 20 de novembre. En aquest col·legis també s'hi ha posat cola per tapar els panys de les portes.

Segons el consistori, que ha lloat la tasca de la policia, a dos quarts de nou del matí totes les meses dels sis col·legis electorals de Banyoles s’han constituït "sense cap problema" i s'han netejat les pintades.

La CUP se solidaritza amb els dos detinguts


La CUP s'ha solidaritzat amb els dos militants independentistes i n'ha demanat l'alliberament sense càrrecs. Per la formació, "les eleccions espanyoles no són una eina útil en la lluita de l'independentisme català per assolir els seus objectius de ruptura social i nacional". Segons afirma, "l'estat de les autonomies és incompatible amb la llibertat dels Països Catalans", de manera que advoca per "acumular forces a casa nostra per assolir la plena sobirania".

Durant aquest dies, la CUP ha dut a terme la campanya “No els hi segui el joc... el 20-N abstenció” per promoure l'abstenció a les eleccions espanyoles i insistir en la necessitat de reforçar el projecte d’Unitat Popular als Països Catalans.

Accions també a Berga i Barcelona

Els col·legis electorals de Banyoles no han estat els únics que han aparegut barrats aquest matí a primera hora. Segons dades difoses públicament per la delegada del govern espanyol a Catalunya, Montserrat Garcia Llovera, a més dels sis col·legis de Banyoles que han aparegut amb els panys de porta plens silicona -La Balca, l'Ateneu, la Vila, el Frigolet, el Centre Cívic i Can Puig- n'hi ha hagut tres més a Berga -la Biblioteca, el Centre Cívic i el Col·legi Plaça Maragall- i tres a Barcelona -l'Escola Novella de Sant Martí, l'Escola Tècnica Professional del Clot i les Escoles Pies de Sant Antoni de Ciutat Vella.


Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid