Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Clam antifeixista el 20-N: #novotisPxC

Amb l'objectiu de dir "prou impunitat als feixistes i prou repressió contra les persones", la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme ha convocat una manifestació que tindrà lloc a la Plaça Universitat aquest diumenge a la una del migdia.
 

La UCFR continua la seva campanya contra l’extrema dreta feixista i racista, és per això que demana que el 20 de novembre, dia de les eleccions generals, no es voti "a cap franquista ni cap racista" i aposta per "la convivència en la diversitat".

09/11/2011 09:18 Política
La UCFR alerta que a les autonòmiques del novembre passat, les mentides de PxC van funcionar i Josep Anglada gairebé va entrar al Parlament. Així mateix, a les eleccions municipals del maig d'aquest any les mateixes mentides van permetre l'entrada de molts nous regidors feixistes als ajuntaments.
 

És per això que considera que "a les eleccions legislatives del 20-N, ens hi juguem molt" ja que hi ha "el perill que la ja coneguda tàctica de PxC, de disfressar-se de demòcrates permeti que un diputat d'un partit feixista entri al congrés per primera vegada en molts anys". En aquest sentit, assenyala que el mateix Anglada ha escrit a feixistes arreu de l'Estat espanyol per demanar el seu suport per a la seva campanya electoral i la Falange ja ha declarat les seves simpaties per a PxC.

"No votis PxC"

cartell_mani_20n_webPer això, ha iniciat una campanya de difusió del manifest "No votis PxC". L'objectiu és explicar que PxC no és un partit més, sinó "una amenaça feixista". De moment, s'han imprès 100.000 octavetes i cartells que vol repartir als municipis i barris del país.

També ha editat 5.000 exemplars d'un cartell per difondre el mateix missatge, així com per convocar la manifestació del diumenge 13 de novembre.

El manifest explica que Anglada és d’extrema dreta, i diu que “no es penedeix gens” de la seva militància amb Blas Piñar, amb el qual s’ajuntava a les commemoracions del cop d’estat franquista al Valle de los Caídos. Així mateix, destapa que PxC inclou a les seves files skins nazis, individus condemnats per crims violents —fins i tot per terrorisme—, estafadors, lladres…, i que l’ideari de PxC és idèntic al d’Anders Breivik, el responsable de la matança aquest estiu de 75 joves d’esquerres a Oslo.

En aquest sentit, assegura que PxC té contactes amb altres grups nazis i feixistes arreu d’Europa i que el mateix Anglada ha explicat que “porta l’àguila [franquista] al cor”, però s’ha de “disfressar de demòcrata” per guanyar vots.

"Als anys 30, la “solució final” de Hitler davant la crisi va portar milions de persones a les cambres de gas. La “solució” de Franco va ser l’inici de 40 anys de dictadura. No ens convé provar la “solució” d’Anglada", manifesta, i proclama que "si no vols tornar a la repressió, la brutalitat i la pobresa que van patir les classes populars sota el franquisme, no els votis".

PxC denuncia UCFR

Plataforma per Catalunya ha interposat una denúncia a la fiscalia contra Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) per "insults, escopinades, amenaces i fins i tot agressions físiques contra simpatitzants i càrrecs públics de PxC". Segons ha informat la plataforma antifeixista, la notícia ha estat rebuda amb "sorpresa i indignació", ja que les agressions són "inexistents".

En aquest sentit, subratlla que el comunicat de PxC no menciona cap data ni cap incident específic. Segons David Karvala, un dels portaveus d'UCFR, "la denúncia, si existeix, no té fonament". Segons afirma, PxC "fa temps que insulta les persones immigrades, particularment a les persones musulmanes. Ara, cada vegada més, insulta també aquell gran sector de la població que rebutja el feixisme".

Segons ha informat UCFR, PxC es refereix a UCFR com a "les faccions socials més antidemocràtiques i perroflautes, la colla de buscabregues i feixista", entre altres termes. Karvala remarca que "acusen UCFR d'agressions inexistents, mentre l'historial violent de molts dirigents de PxC és ben conegut", i menciona l'agressió de Josep Anglada contra el seu propi fill.

Iolanda Maurici, una altra portaveu d'UCFR, argumenta que "amb aquesta denúncia, PxC queda en ridícul. Com pot Anglada acusar més de 200 associacions i entitats socials de perroflautes i violentes?", es pregunta, i reconeix que "estem molt preocupats per l'augment de les idees racistes i feixistes i les conseqüències que pot portar aquest creixement".

 

{youtube}7rM66WGm_Js{/youtube}

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid