Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets tenyeix de roig diverses fonts per denunciar que "Hispanitat és genocidi"

Tenyir de roig fonts de Barcelona, Mataró i Tortosa per recordar "el genocidi dut a terme a Amèrica per part de l'imperi espanyol". Aquesta és la fórmula que va escollir l'organització Maulets per protestar contra el 12 d'octubre.

A Barcelona, la font escollida va ser la del passeig Colom, "el "descobridor" d'una Amèrica en la que ja hi vivien milions de persones que van ser massacrades durant segles, juntament amb centenars de milers d'esclaus duts d'Àfrica". A Tortosa la font escollida va ser la de la plaça Espanya, mentre que a Mataró es va tenyir de vermell la font de la Plaça d'Itàlia.

13/10/2011 17:00 Drets i Llibertats
Maulets de les Terres de l'Ebre deixa clar que "no tenim res a celebrar en una data que recorda la intolerància, l'esclavatge, la imposició cultural, l'extermini, l'espoli i la violència que les tropes espanyoles van dur a terme sobre territori indígena".

Per això ha optat per tenyir la font del color de la sang juntament amb una pancarta on s'hi podia llegir: "Hispanitat és genocidi, 12 d'octubre res a celebrar", per així "mostrar totes les morts a causa de l'imperialisme espanyol al segle XVI i evidenciar que res ha canviat".

"Al segle XXI l'Estat espanyol, segueix oprimint i negant el dret a tenir una cultura i identitat pròpia", subratlla, i afegeix que "no és casual que l'Estat espanyol trie esta data com a diada "nacional", hi hagi exhibicions de capacitat militar, actes i manifestacions feixistes".

D'altra banda, Maulets rebutja "la impunitat amb que els grupuscles d'utradreta actuen en aquesta data, amb manifestacions, concerts i actes carregats de sentiments racistes i feixistes".

Retirada d'una bandera espanyola a Mallorca

Maulets també ha protestat contra la Hispanitat a Mallorca amb una acció que ha consistit en retirar la bandera espanyola que l'exbatle de Calvià i actual conseller de turisme, Carlos Delgado, i el seu director general Jorge Campos, fundador de l'entitat espanyolista i ultradretana Círculo Balear, havien fet col·locar a l'entrada de la finca pública de Son Real, al municipi de Santa Margalida.

L'organització juvenil considera que la bandera espanyola és "un símbol ofensiu a Mallorca, en tant que representa no només un estat que nega l'existència dels Països Catalans i els seus drets nacionals, sinó tota una història de repressió a la nostra illa que dura ja 300 anys". Així, amb aquesta acció simbòlica ha volgut recordar a l'espanyolisme, en el seu dia de celebració i exaltació del seu passat i present imperial, "que aquest poble no s'aturarà davant els atacs, i que no deixarà mai de lluitar mentre no es respectin els seus drets socials i nacionals".

 

{youtube}5FJtrPlYgkc{/youtube}
 
 
fontbcn
font2 
 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La nació catalana, singularitat històrica
  10. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid