Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Lleida demana la retirada de la Guàrdia Civil

La formació independentista també demanava que cap representant de l'Ajuntament de Lleida participès als actes del 12 d'octubre que celebra el cos militar. Fa uns dies, la CUP de Girona feia la mateixa petició i ahir recordava que dilluns presentarà una moció a l'Ajuntament en aquesta direcció.

La CUP de Lleida davant dels actes d’exaltació espanyolista del 12 d’octubre a la ciutat  que es van dur a terme al pati d’armes del quarter de la Guàrdia Civil, situada al barri del Secà, així com durant la tradicional missa a la catedral nova, manifestava el seu rebuig més enèrgic a la presència d’aquest cos militar a la ciutat i al conjunt dels Països Catalans.

13/10/2011 04:01 Drets i Llibertats
Al parer de la CUP, és vergonyós i indigne que l'Ajuntament de Lleida hagi estat donant cobertura durant tots els darrers anys a una celebració com aquesta, que remet a uns valors antidemocràtics, vinculats històricament a l'imperialisme i el genocidi cultural. A més a més, cal recordava que la Guàrdia Civil és un cos militar en el que els seus membres no tenen reconeguts els drets de vaga i associació sindical, i al mateix temps, és un cos amb una llarga trajectòria de violació dels drets humans, tant abans com durant i després del franquisme i al llarg i ample del  país.
 
En aquest sentit, l’existència a la ciutat de fins a quatre cossos policials, la majoria d’ells dirigits des de fora del país i per institucions alienes a aquest, la CUP considera que és totalment innecessària i produeix duplicitats innecessàries i estalviables a la ciutadania i als recursos econòmics de tots i totes.
 
Així doncs, la CUP ha fet saber  a l’alcalde i resta de corporació municipal que no havien d'haver participat als actes que organitzava aquest cos repressiu i instava a la corporació a sol·licitar als ministeris espanyols de defensa i interior la retirada del cos policial de la ciutat i la cessió de l’actual caserna, perquè sigui destinada a equipaments públics i habitatge protegit.
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid