Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El sou dels directius dels bancs dobla els beneficis i puja als 500 milions

La remuneració mitjana dels consellers i alts directius de les 15 entitats financeres més grans de l'Estat va créixer un 48% entre el 2004 i el 2010, quasi el doble del que ho van fer els salaris de la resta de personal, el 26%, i que els beneficis, el 27%.

Aquestes diferències són encara més grans en les nou grans caixes d'estalvis, on el benefici entre els anys 2004 i 2010 es va reduir un 7% mentre que les salaris dels consellers i alts directius va augmentar un 47%. Tot això mentre l'Estat ha destinat al rescat bancari quasi el 15% del seu PIB.

26/10/2011 10:09 Economia
Són dades que recull un estudi de CCOO [pdf, presentació], i amb el qual el sindicat ha demanat més transparència i límit en les remuneracions que perceben els consellers executius i alta direcció del sector financer espanyol, ja que "han crescut de forma desequilibrada en els últims sis anys (gairebé el doble) respecte als beneficis ia la plantilla". En aquest sentit, CCOO denuncia que "en un Foto: Llibertat.catmoment en què es demanen grans esforços als treballadors del sector financer, amb tres convenis bloquejats, amb ajustaments de plantilles i peticions de la patronal perquè es congelin els salaris, no s'aplica el mateix discurs a les retribucions dels consellers i alta direcció de bancs i caixes d'estalvi".
 

L'estudi també destaca que les remuneracions de la cúpula es van desviar més de 25 punts per sobre de l'increment de conveni, i que la quantia de préstecs a consellers i alts directius es va disparar especialment en les caixes i entitats amb problemes, com és el cas de Nova Caixa Galícia, CEISS, Catalunya Caixa i CAM, que van concentrar el 80% d'aquest increment.

500 milions d'euros per als directius

En relació a l'exercici 2010, en què s'analitzen 52 entitats financeres que superen els 7.000 milions d'euros, les remuneracions de les cúpules del sector financer suposen prop de 500 milions d'euros (el 24% dels beneficis totals del sector).

És per això que CCOO ha reclamat una legislació que posi un límit general per a aquestes remuneracions en base a paràmetres objectius i criteris de transparència, proporcionalitat i sostenibilitat (econòmica, social i laboral), i molt especialment per les cúpules de les entitats que hagin percebut ajudes públiques, com es va fer a Alemanya o EUA a la capitalització del sector.

 

El Punt

 

 

Per saber-ne més:

El rescat bancari global multiplica 92 cops la quantia necessària per eradicar la fam (Directa)

Els banquers haurien d'anar a la presó 

Recuperació o bombolla? 

“Refundació del capitalisme”, per a què? 

«La crisi és un fenomen recurrent en el sistema capitalista» 

Tot el que vostè vol saber sobre l'origen d'aquesta crisi però tem no entendre-ho 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid