Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte de cloenda del 35è Congrés Català d’Esperanto

Avui tindran lloc les xerrades de conclusió així com l’acte de clausura del congrés, acabant amb un dinar de germanor. Demà hi ha organitzat un postcongrés a Sant Pau d’Ordal a l’entorn del Museu d’Esperanto de Subirats.

Des de divendres passat,  el Centre Cultural La Farinera del Clot, a la plaça de les Glòries de Barcelona ha acollit el 35è Congrés Català d’Esperanto. La política lingüística a Europa, la poesia, el cant coral i la música dels Països Catalans i d’Occitània han estat eixos del congrés que també ha els brigadistes internacionals. Aquest idioma creat artificialment el 1887 com a vehicle de comunicació neutral entre pobles va viure les seves dècades de glòria a principis del segle XX, però l'associació que se'n va fer, sovint errònia, amb moviments socials revolucionaris va fer-ne una llengua temuda i perseguida.

31/10/2011 08:43 Llengua
El municipi de Subirats (Alt Empordà) serà la seu del Postcongrés que clourà el 35è Congrés Català d’Esperanto, que enguany s’està duent a terme a Barcelona (Centre Cultural de La Farinera del Clot). Aquesta jornada de caràcter més lúdic i distés, permetrà a un nodrit grup de congressistes viatjar fins a Subirats i conéixer part dels seus atractius turístics. Com és d’esperar, també l’enoturisme tindrà un paper rellevant en la jornada, que inclou una visita a un celler local i un dinar en un dels seus restaurants. Ara bé, el moment més destacat de la jornada arribarà a les 13h, quan els congressistes visitin el Museu d’Esperanto de Subirats, on seran rebuts per Rafael Hernández, fill del fundador i Teresa Massana, la seva vídua. Seguidament s’hi farà una visita guiada en català i en esperanto, per poder transmetre en ambdues llengües les principals característiques i valors del Museu.
 

Podeu consultar tots els actes del Postcongrés clicant aquí. Cal destacar que el programa no es podria realitzar sense la col.laboració constant del Patronat de Turisme de Subirats, l’Ajuntament de Subirats i l’Associació d’Amics del Museu (AAMES).

El congrès ha comptat amb especialistes i inscrits provinents d’altres països, essent les persones foranes prop d’un 25% del total de participants. Aquesta diversitat no fa més que consolidar una trobada que va tenir la seva primera edició l’any 1910 a Sabadell i que esdevé marc de referència dels esperantistes dels Països Catalans cada dos anys. .

 
Rànquings
  1. La CUP reclama la incoació d'expedients per a determinar i sancionar els responsables de les irregularitats denunciades a l'empresa comarcal de residus NORA SA
  2. SIXENA: el 155, encara
  3. Recorden que l'obra de teatre on es ridiculitza el català va representar-se a l'antiga presó model de Barcelona on centenars de catalanistes i independentistes van complir condemna
  4. Neutralitzar el comportament ocupant
  5. Suspès un concert d'una banda militar al Castell de Calonge per una protesta independentista i la pluja
  6. XLVI Aplec patriòtic al Pi de les Tres Branques
  7. Ens prenen la terra, ens prenen la vida
  8. El català, llengua nacional dels Països Catalans
  9. Reflexions sobre el Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament del Vendrell davant l’afer de les factures del PSC
  10. Què es podria fer amb els 3.200 milions de l’aeroport? Manel Riu ho analitza a Crític
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid