Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern balear suprimeix els ajuts a la premsa en català

El govern balear ha decidit suprimir les subvencions destinades a la premsa escrita íntegrament en català per al 2011, un fet que l'oposició ha definit com "una vergonya" i un "atac" del PP a la llengua pròpia de les Balears.

A més, han assegurat que suposa una vulneració de la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears que "deixa al límit de la supervivència a empreses i entitats". Segons informa dBalears, un total de 37 publicacions, incloses moltes d'històriques, es veuran afectades per aquesta mesura, que els suposarà deixar de percebre, en conjunt, 124.999 euros.

17/08/2011 20:37 Llengua
Aquesta quantitat inclou dues partides, una de 67.148 euros per a entitats sense ànim de lucre i una altra de 57.850 per a empreses.

L'exeuctiu balear va informar divendres passat les publicacions afectades a través d'un correu electrònic on els comunicava que "d'acord amb les directrius de la Conselleria de Vicepresidència del Govern de les Illes Balears i la Secretaria General de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, s'anul·len els procediments de concessió de subvencions per a l'any 2011 encara oberts". Aquesta ha estat fins ara, en ple mes d'agost, l'única comunicació no oficial que han rebut els afectats.

La concessió d'ajuts, a proposta de la ja desapareguda Direcció General de Política Lingüística, té per objectiu donar suport a la premsa escrita que s'edita íntegrament en llengua catalana, tal com preveuen els articles 27 i 32 de la Llei de normalització lingüística de 1986.

També s'anul·len els ajuts a la dinamització per a nouvinguts

En el mateix correu electrònic que s'ha fet arribar a les entitats i empreses que havien sol·licitat les subvencions per a premsa escrita, s'hi detalla així mateix que s'anul·la la partida "per a accions de dinamització i integració de nouvinguts". Aquesta ajuda té un import total de 300.000 euros i s'hi poden acollir sindicats, associacions d'immigrants o de veïns i qualsevol altra persona o entitat sense ànim de lucre. En la convocatòria de l'any passat, la Creu Roja espanyola, la Unió de Marroquins i l'Institut d'Estudis Eivissencs havien rebut aquesta subvenció. Entre els ajuntaments, la perceberen els de Santa Eugènia, Esporles, sa Pobla i Llucmajor.

Per saber-ne més:

Els funcionaris de les Illes Balears no hauran de saber català 

El PP clausura la primera emissora pública de l'Estat, a Mallorca i en català 

El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió

El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM 

Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca 

 

 

 


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid