Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Constituït el Grup de Treball per a la introducció del català de l'Alguer a l'escola

Cal recordar que l'any 2006,  Eumo Editorial, amb el suport del govern, el Municipi de l'Alguer i Òmnium Cultural de l'Alguer, va publicar el primer llibre de text en alguerès i va ser considerat una fita històrica.
 
La direcció general de l’Oficina Escolàstica Regional del Ministeri italià de la Instrucció, la Universitat i la Recerca, encapçalada per Enrico Tocco, ha posat en marxa el primer Grup de Treball per a la introducció del català de l’Alguer en el currículum escolar dels estudiants d’aquesta ciutat del nord de Sardenya. Joan Elies Adell, director de la Representació català a l’Alguer, ha entrat a formar part d’aquest Grup de Treball en el que també hi estan representats el Govern de la Regió Autònoma sarda i l’Ajuntament de l’Alguer.

27/09/2011 10:51 Llengua
Segons Adell, “aquesta és una gran notícia, perquè per primera vegada s’ha creat un Grup de Treball on són presents les administracions italianes necessàries per poder introduir, de forma estable i ferma, l’estudi del català a l’escola de l’Alguer”.
 
El  Grup de Treball se centrarà en definir, analitzar, programar i monitoritzar possibles iniciatives adreçades a consolidar un model d’ensenyament del català de l’Alguer, per tal d’assentar les bases pel seu reconeixement oficial per part de l’autoritat competent en la matèria.
 
De la formació d’aquest Grup de Treball i de la participació del Principat, Joan Elies Adell ha destacat que “aquestes institucions italianes han volgut que la instititució catalana estigués present en aquest equip, no tan sols pel procés de normalització lingüística que va consolidar Catalunya”, on la immersió lingüística hi ha jugat un paper fonamental, “sinó també per la nostra experiència en la gestió de contextos multilingües al si de l’escola catalana”. La celebració de la primera reunió del grup de treball està prevista per abans de finals d’any. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid