Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tres anys de Llibertat.cat

 
   

Aquest novembre de 2009 Llibertat.cat compleix tres anys d’existència. El 2006 un col·lectiu de persones vam apostar per impulsar des del nostre treball diari una web que oferís informacions i debat al nostre moviment.


Aquesta trajectòria de tres anys junt a les persones, organitzacions i col·lectius de l'Esquerra Independentista que hi participen activament convé valorar-la com a molt positiva, entre altres raons perquè ha consolidat un espai de comunicació i debat diari a la xarxa, on la veu de l’Esquerra Independentista es fa present. Una presència, veu i veus diverses del nostre moviment que s’obren camí i que creixen paral·lelament als seus avenços i maduració.

04/11/2009 23:47 El Davantal

Tenim present que la feina que realitzem des de Llibertat.cat va estretament lligada al moviment de l’Esquerra Independentista i a les lluites populars. I podríem considerar-la com un reflex dels avenços d’aquest moviment. En aquest sentit, les mancances que encara tenim pendents de superar són un repte per a nosaltres, com ho són per al nostre moviment. Però també els perills i els paranys, no pocs, pel fet que aquesta expressió comunicativa també es pot veure amenaçada per aquells que voldrien una Esquerra Independentista emmudida i immadura. No és casualitat que durant aquests tres anys l’encert del model de Llibertat.cat hagi estat seguit per altres experiències que no pertanyen estrictament al nostre moviment, que realitzen també una tasca informativa elogiable des de l’àmbit que podríem anomenar del sobiranisme polític. Un creixement d’activitat d’aquestes webs informatives que ha crescut simultàniament a noves propostes polítiques emergents en aquesta nova conjuntura política.

Durant aquests tres anys en què Llibertat.cat ha sabut transmetre l’expressió comunicativa de l’Esquerra Independentista a la xarxa també hem sortejat altres dificultats, malgrat el creixement d’usuaris de la nostra  web: la sobreinformació i la desinformació, així com la banalització de la comunicació, especialment generada des d’estructures del poder, en una tendència en què la informació a la xarxa ha pres més protagonisme social que la premsa escrita i fins la televisiva. No és casualitat que, en uns moments en què el nostre moviment aixeca el cap i compta amb mitjans de comunicació propis i consolidats s’intenti silenciar aquesta expressió: el recent episodi de criminalització de la CUP a Vic és potser només un avís per a navegants, que ja comptava amb altres precedents; un altre fet que exemplifica les molèsties de la nostra tasca és la denúncia d’una diputada de CiU contra Llibertat.cat, raó per la qual dos dels nostres redactors vam haver d’anar a declarar a la policia autonòmica per haver cobert una notícia sobre una paròdia carnavalesca fa menys d’un any.

No volem comptabilitzar la nostra aportació en nombres de visites a la nostra web, que hem calculat en unes mil dues-centes entrades úniques diàries durant els darrers mesos. Hi ha moltes més raons de pes per valorar positivament el que s'ha fet durant aquests anys, que cal mesurar pel seu caràcter qualitatiu: en primer lloc, perquè vam saber omplir un buit en l'àmbit de la comunicació del nostre moviment polític a internet; en segon lloc,  perquè vam  aconseguir millorar la tasca que va iniciar el nostre antecedent, Llibertat.com, produint un salt que va dotar el nostre moviment d'un mitjà de comunicació diària i del foment del debat i de lluita ideològica.

Com ja exposàvem ara fa un any, des de Llibertat.cat hem fet tot el possible per realitzar un seguiment i difusió de tota l’activitat de l’Esquerra Independentista, de la feina diària i dels moments més convulsos d’aquests tres anys; també per transmetre totes les veus, opinions i anàlisi: una tasca que ha contribuït a reforçar i expandir el nostre moviment. Llibertat.cat, però, no hauria estat possible sense la col·laboració de les persones que ens han facilitat i ens continua fent arribar informacions, que ha elaborat articles d'opinió o que ens ha facilitat una entrevista. I per descomptat, no hauria estat possible sense els nostres lectors i lectores, és amb tots vosaltres que Llibertat.cat segueix avançant.


Llibertat.cat 04.11.09

 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid