Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, octubre 2009

Ha començat molt raper aquest octubre, amb l'especial sobre el hip hop de l'Enderrock amb At versaris en portada, l'Anem a fer-ho fàcil del Nota com a novetat i el concurs Hip-hop.cat per a potenciar l'escena. Tot i que els artistes que s'expressen en la llengua del país només copen un 8% de les referències musicals dels telenotícies de TV3, segons l'observatori crític de nova creació Media.cat.
Per una altra banda, en Titot ha redefinit la seva activitat anunciant que Aramateix fa una aturada indefinida degut a la manca de contractació. Però aquesta baixa sembla que es pot omplir de moment amb la gira del 20è aniversari de Brams pel 2010 i el retorn als escenaris del duet Titot i David Rossell amb el nou espectacle L'esca del pecat.

02/11/2009 11:25 Harmonies de lluita

També hem sabut que uns 60 noms del mon cultural i comunicatiu han signat un comunicat demanant la llibertat d'Amadeu Casellas, en vaga de fam avançada. Entre molts d'altres s'hi troben en Titot, el periodista Roger Palà, Matthew Tree, Fermin Muguruza, Gerard Quintana i Manu Chao.
Els que segur que també estan solidaritzats amb l'Amadeu és la gent de L'odi social, els pioners del punk barceloní que ara tornen als escenaris amb motiu de la reedició de la seva discografia completa per part de Bcore.

l_2ec8f74df1b54920947465dd4b07c660Un parell d'apunts petits però interessants. Perquè vull és un observatori interactiu de música en valencià que escriu sobre l'escena que escriu com a bloc d'opinió i tendència amb una secció de vídeo molt enfocada als mitjans. Molt recomanable. També es pot reviure la gira europea que va fer Pau Alabajos presentant Teoria del caos per Tarragona, Perpinyà, Grenoble, Zuric, Basilea, Lausana i Marsella, des de Los desiertos de Sonora.

Les novetats musicals comencen amb Gràcies, Raimon. Al vent: 50 anys, un peculiar recopilatori que se li ha fet a Raimon en el 50è aniversari de l'himne generacional Al vent. La meitat de talls son versions dels '60, i l'altra versions actuals de grups actuals, dels que es poden destacar Pau Alabajos, Òscar Briz, Rapsodes, La gossa sorda i Verdcel.
Després també tenim el tercer disc dels barcelonins Katarrama, Kada vers, que després d'un canvi a la veu presenten un disc madur i treballat, evolucionant el seu metal hardcore per un hard rock metalic més serè i d'espectre més ampli. Les lletres son punyents, pensades i emotives, i conviden a la reflexió.

Es reboster tornen després d'una reestructuració amb Wow, mantenint la frescor del seu ska festiu mallorquí amb més pop rock i saber fer. El el seu missatge social també s'ha modulat cap a una dimensió més personal, mantenint les reivindicacions amb menys protesta.
Els vigatans The demencials presenten la seva primera entrega, Per tu, punk rock de la plana, que canta des de la fidelitat al Club Patí Vic a la importància de l'amistat, passant per la unitat d'acció i el record dels que no hi son. Una maqueta amb forces versions que mostra els tres primers anys de vida del grup.

Els berguedans Eskac i mat diuen que Ara és el moment de treure la seva maqueta debut per a difondre el seu ska punk i el seu missatge via còpies i descàrrega directa. Les seves lletres reivindicatives i compromeses amb els problemes que envolten aquesta societat i amb la cultura i identitat pròpies.
Els Gatxull també es presenten, i fan sonar el seu rock i ska des de Sella per descriure una realitat que els desagrada. De fet el grup és una reacció a la incomprensió de la societat actual. Per fer-vos una idea, entre les seves influències s'hi troben Obrint pas, Reincidentes i Extremo duro, i a la maqueta hi col·labora Sant gatxo i Mugroman.

Dues maquetes debut més i pleguem per avui: els Atzembla donen una mostra del seu ska rock de l'Horta per poder imaginar com sonarà el disc que ja estan gravant, i els Garrot vil donen a conèixer el seu rock dur de la Vall del Ges amb una mala llet que espetega.

--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat

- Harmonies de lluita, setembre 2009

- Harmonies de lluita, agost 2009

- Harmonies de lluita, juliol 2009


 
 
 
 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

- Harmonies de lluita, novembre 2008

- Harmonies de lluita, octubre 2008 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

 
Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid