Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nous vincles de la droga i les clavagueres de l'Estat

L'ultradretà Jorge Porta Laborda, acusat d'actuar per als GAL el 1985va ser detingut al costat de tres persones introduïnt pressumptament 405 litres de cocaïna líquida ocults en un veler de 15 metres d'eslora. L'embarcació provenia de Colòmbia i segons les fonts policíaques va fer escales a Brasil i Veneçuela, abans d'intentar desembarcar-la al Port del Fòrum, a Sant Adrià del Besós. Com en el cas d'Ismael Miquel, també mercenari del grup parapolicial que actuava contra independentistes bascos durant els anys 80, i que va ser detingut diverses vegades per tràfic d'heroïna, tots dos van ser aleshores vinculats al grup neonazi CEDADE. En el cas de Miquel a més la vinculació amb els serveis secrets espanyols (confident de la policia) es va posar de manifest a la premsa de l'època.

 

30/07/2009 00:41 Política

L'any 1987 l'Audiencia Nacional espanyola va condemnar diversos ultradretans catalans vinculats amb les activitats de CEDADE; el quatre processat per la mort d'un ciutadà francès Robert Caplanne (que van confondre amb un refugiat basc) mantenien un estret contacte amb Ismael Miquel (també vinculat al grup neonazi).  José Luis Fariñas García, Jorge Porta Laborda, Carlos Laborda Costa i Javier Rovira Llor van ser condemnats a penes entre quatre mesos i trenta anys de presó, però molt aviat van gaudir del tercer grau penitenciari, raó per al qual no van haver de romandre molt temps a la presó.

Ismael Miquel, d'altra banda, va mantenir-se fora de l'Estat espanyol evitant les condemnes pendents per les seves activitats als GAL, especialment a Tailàndia, des d'on exercia com a traficant d'heroïna. Per aquesta raó va ser empresonat. Anys després va pactar amb l'Estat un retorn "humanitari" quan va ser detingut per traficar amb drogues al país asiàtic, i va retornar a l'Estat espanyol en un rocambolesc viatge i mediació en què es barallaven el seu testimoni sobre  la guerra bruta dels GAL i el seu paper com a confident. Segons el testimoni de Miquel, el govern de Felipe González (PSOE) va ser l'inductor i promotor dels GAL: "El comisario Paco Alvarez me dijo en 1985 en el Ministerio del Interior que la creación de los GAL era una decisión del Gobierno". En aquest mateix sentit, el testimoni de l'ultra Miquel va recollir les paraules del comandament màxim en "lluita antiterrorista" en els anys del govern del PSOE: "No te preocupes para nada porque el ministro esta en el despacho de arriba y nos apoya incondicionalmente", en relació a l'assassinat que el grup de mercenaris ultres (i tots ells catalans) va cometre a Euskai Nord.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid