Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El vent doblega i tira a terra la torre de mesura del projecte de parc eòlic a Portbou

La torre de mesura del projecte de parc eòlic de Tramuntana ha estat literalment doblegada i tirada a terra pel vent de tramuntana que va bufar dissabte passat a Portbou a una velocitat de més de 200 kilòmetres per hora. La Plataforma cívica antimolins de Portbou i Colera (PCAPIC) constata que el projecte és del tot irracional, tenint en compte que el vent de Tramuntana que bufa a les carenes de les muntanyes on és pretén implantar aquest projecte arriben sovint a la velocitat que va arribar dissabte passat. La Plataforma sempre ha denunciat la tossuderia tant de l'empresa com de l'administració de voler implantar el parc eòlic malgrat les extremes ratxes de vent que afecte.

 

26/01/2009 11:20 Territori
Portbou Portbou
Queda per tan demostrat que en aquest argument la PCAPIC sempre ha tingut tota la raó. Cal destacar a més que el projecte te el rebuig dels ajuntaments afectats que no han donat el permís d'obres , del territori i de les Plataformes i associacions ecologistes de la comarca i de Catalunyaper les irregularitats que presenta el projecte i per la greu i intolerable afectació a l'espai protegit perlleis i normatives Europees i del propi govern de Catalunya.
 
La PCAPIC vol denunciar enèrgicament la postura de l'administració en aquest assumpte i més després de constatar que la torre de mesura del projecte no ha pogut aguantar el vent que bufa enl'espai on és vol implantar el parc eòlic, tot i que la torre media la meitat que els eòlics (60 metres) ique era una estructura buida que presenta molt menys resistència que l'estructura d'un molí.
 
Per això demanem que és reconsideri aquesta postura irracional d'implantar el projecte Tramuntana tenint en compte aquest greu fet ocorregut ahir, que demostra entre d'altres coses que un parceòlic implantat a Portbou no només és del tot irracional sinó que a mes significa un greu perill per la zona.

La PCAPIC segueix i seguirà treballant per demostrar que el projecte Tramuntana és un greu error ia més del contenciós que ja esta en marxa en contra del projecte, engegarà tots els contenciosos que fagi falta. La PCAPIC ja te pràcticament enllestida la denuncia que presentarà a la comunitat Europea

properament i esta preparada si cal per engegar un nou contenciós , pel tema de la nova linea d'evacuació presentat per l'empresa darrerament.

La Plataforma per acabar vol comunicar també que darrerament ha passat a formar part de lEuropean Platform Againts Windfarms, Plataforma Europea a la qual ja hi ha inscrites 207plataformes i associacions ecologistes de tot Europa que presentarà properament una carta al Parlament Europeu per demanar una moratòria eòlica, donat el fracàs de les polítiques d'imposició d'aquests projectes que sovint no respecten les pròpies lleis comunitàries, com és el cas del projecte Tramuntana. Font: Gironanoticies.com
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid