Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diverses entitats gracienques organitzen un homenatge popular en record del periodista Albert Musons

 Diverses entitats gracienques, entre les quals es troba la Violeta i l’Ateneu Popular La Torna, han convocat un homenatge popular a Albert Musons, activista gracienc i periodista que va morir el darrer 30 d’octubre. Musons, tot i la seva filiació política lligada al PSC, fou un històric activista local vinculat a la defensa dels dret i les llibertats, especialment en l’àmbit periodístic, i un treballador incansable per la recuperació de la identitat de la Vila de Gràcia, així com un promotor del teixit popular d’aquesta vila.

17/03/2008 21:15 Comunicació

 Diverses entitats gracienques han convocat públicament l’acte d’homenatge a Albert Musons en el marc de commemoració  de la Revolta de les Quintes. La jornada d’homenatge consistirà en un dinar popular i amb diverses intervencions en record de Muson, que tindran lloc a la plaça de la Vila (actualment anomenada oficialment Rius i Taulet i popularment també la plaça del rellotge). El dinar tindrà un preu de 6 € i es pot adquirir, per ara, a  La Violeta de Gràcia (Sant Joaquim, de 9h a 22h) i a l'Ateneu la Torna (sant Pere Màrtir, 37, de 18h a 22.30h), que és col.lectiu que s'encarregarà de fer el dinar popular. 

 

 

Albert Musons i Agell (Vila de Gràcia 1953-2007) va ser periodista de professió i en l’àmbit de la seva activitat social fou historiador local gracienc i dinamitzador del teixit local. Durant els anys 1997-2007 va exercir de conseller del Districte de Gràcia pel PSC, en què va ocupar les conselleries d'Urbanisme, Esports i, de forma especial, la de Cultura, en la que va destacar per la seva implicació amb el teixit associatiu gracienc. Membre de diverses entitats de la Vila de Gràcia, com el Taller d'Història de Gràcia o els castellers, va ser també membre fundador del Grup 1850 i patró de la Fundació Orfeó Gracienc. Musons va morir el 30 d'octubre de 2007 a causa d’una crisi cardíaca.

 

 

 homenatge_musonsMusons treballava des de 1988 al Col·legi de Periodistes de Barcelona com a secretari tècnic. També va ser un dels principals impulsors de la revista gracienca Carrer Gran, ja desapareguda, i autor de nombrosos articles i d’una extensa bibliografia sobre la identitat de la Vila de Gràcia. Com a referent crític del món del periodisme Musons es va manifestar obertament en contra del tancament dels diaris bascos Egunkaria i Egin, malgrat la seva filiació al PSC. Musons era membre de la Comissió Catalana de Seguiment i Observació al Cas Egunkaria. En aquest sentit, sempre va es va posicionar al costat dels valors de l’esquerra i en la defensa dels drets i llibertats col.lectius, superant la seva condició de periodista i la seva filiació política.

Per saber-ne més: 

http://graciapedia.gracianet.org/

 http://www.transversalweb.cat/  

Rànquings
  1. Empordà Dempeus crida a la mobilització contra l'allau d'iniciatives que amenacen el territtori
  2. Caminada popular reivindicativa per reclamar que no es construeixi la segona sortida de la C32 a Canet, Sant Pol i Sant Cebrià
  3. Protesta antimonàrquica a Girona contra la imposició de la imatge del rei Felip VI
  4. 100 anys d'infiltracions policials a l'independentisme català: de l'infiltrat del 1925 a Bandera Negra a l'infiltrat a Lleida descobert el 2025
  5. Vaga general per al 29 de maig!
  6. Una xaranga gironina guanya un concurs
  7. El Complot del Garraf contra la monarquia i la dictadura (1925)
  8. Presentació a Reus de la reedició del llibre de Joan Crexell i Payà, "El Complot del Garraf (1925)"
  9. Blanca Serra porta la Transició a judici
  10. Centenars de persones es manifesten contra el racisme i els desnonaments a Mataró
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid