Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un grup de "matons" desallotja l'Ateneu Insurrecte a Sabadell davant la passivitat policial

 Només 10 dies després de l’ocupació de l’Ateneu Popular Insurrecte, situat a l’Av. Barberà de Sabadell,  aquest espai social ha estat desallotjat, sense ordre judicial, per un grup de matons que han actuat impunement davant els Mossos d’Esquadra. No és el primer cop que grups de matons, a manera de forces paramilitars, actuen amb impunitat en desallotjaments d’immobles ocupats. Com en aquest cas, es tracta de persones vinculades al servei de seguretat privada de discoteques o en el cobrament de morosos, a gimnasos i tot sovint lligats a l’extremadreta, que actuen al marge de la legalitat, amb mètodes violents però amb cobertura policial. (Veure fotografies)

05/12/2007 21:25 Política

Avui a les 15 horesde la tarda, diverses persones, conegudes per ser porters de la discoteca Park Paladium, han rebentat la porta de l’Ateneu Popular Insurrecte per tal de desallotjar-hi les persones que hi romanien i que un grup de paletes el tapiessin. Pocs minuts després diverses persones han intentat impedir que tapiessin l’espai, a partir de la qual cosa han aparegut diverses dotacions del Mosos, que han impedit la recuperació de l’espai.

Un grup de "matons" desallotja l'Ateneu Insurrecte a Sabadell davant la passivitat policial Un grup de "matons" desallotja l'Ateneu Insurrecte a Sabadell davant la passivitat policial Un grup de "matons" desallotja l'Ateneu Insurrecte a Sabadell davant la passivitat policial

 


Segons les fonts presencials fins a una cinquantena de Mossos d’Esquadra s’han reunit davant de l’Ateneu, alguns dels quals ja anaven preparats amb material antiavalot. La presència dels Mossos ha consistit a facilitar la feina dels matons i dels operaris que anaven a tapiar la porta. A la concentració posterior a aquests fets els agents han identificat les persones que s’hi havien reunit o que havien acudit a recollir alguns objectes de l’Ateneu.

En relació a aquests fets la CAJEI i l’Assemblea d’Okupes de Sabadell han convocat aquesta tarda una concentració de rebuig al desallotjament davant l’Ateneu desallotjat.

El propietari d’aquest local és conegut al barri per les seves màfies en el sector immobiliari, amb antecedents com una acusació d’estafa per part d’una família de Rubí, a la qual havia fet pagar un immoble sense contracte previ i provocant-hi el seu desallotjament posteriorment.

 En els darrers anys, i paral.lelament al creixement de la economia hipotecària i creditària, han proliferat els casos de denúncies per agressions i amenaces per part de grups de matons contractats per immobiliàries o companyies de morosos. Es tracta de mercenaris que tenen una vida laboral relacionada amb la seguretat a discoteques o locals on s’excerceix la protitució, que obtenen un sobresou alternant aquestes feines amb la pràctica violenta i intimidatòria per a companyies de cobrament de morosos o immobiliàries.

Com en el cas de la Ciutat de València, a l’àrea Metropolitana s’està teixint una xarxa de serveis entre companyies que proporcionen aquests matons i el submón dels gimnasos, la prostitució i la corrupció policial, en moltes ocasions amb vincles amb grups ultres. Aquests “serveis” són requerits per empresaris immobiliaris o empreses que gestionen impagaments lligades a entitats de crèdit ràpid. En el cas apuntat abans s’ha contractat persones per intimidar i desallotjar un immoble ocupat, que en un procediment legal s’allargaria en el temps i no oferiria cap garantia al propietari, en aquest cas un especulador. En altres casos, però, els matons arriben a agredir pares de família que s’han endeutat en crèdits ràpids i no poden assumir els pagaments.

Un antecedent d’aquesta actuació il.legal a Sabadell es va produir el febrer de 2004, durant una acció contra la immobiliària Integral de Aparcamientos, propietària legal de l’edifici que alehores es trobava ocupat per uns joves del barri. Els habitants de La Quinkalla, nom amb el que es coneixia l’immoble okupat, també van denunciar pressions d’un grup de matons enviats per la mateixa immobiliària. Fa pocs anys, a Castelló de la Plana, també un grup de matons va desallotjar una casa ocupada rural de manera violenta, emprant fins i tot armes blanques, sense que aquests fets anessin seguits de cap investigació ni tinguessin transcendència judicial.

 

Per saber-ne més:
Sicaris i mossos desallotgen sense ordre el nou Ateneu. Informació Sabadell 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid