Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2001 Un escamot d'ETA dinamita la discoteca de Lakunza

2001 Un escamot d'ETA dinamita la discoteca Universal de Lakunza amb 30 quilos d'explosius

28/09/2001 Tal dia com avui

Un escamot d'ETA dinamitava en aquesta data la discoteca Universal de Lakunza, a Navarra, amb 30 quilos d'explosius després de neutralitzar el vigilant del local a punta de pistola. L'acció corresponia a una campanya contra la implantació de la distribució de drogues a locals d'oci nocturn al territori rural basc.

La sala Universal estava gerenciada per l'empresa Inasenco, propietat de quatre socis, tots ells residents a Àraba. La discoteca ja havia estat atacada el 5 de maig de 2000, quan un incendi provocat va destrossar el sistema elèctric. Un comunicant anònim va reivindicar l'acció. Encara, la nit del 25 de desembre del 2000 un còctel Molotov va provocar petits danys al local.

En totes les ocasions, els comunicants que van reivindicar les accions denunciaven la venda de drogues a l'interior del local com "nova forma de control de la joventut" imposat pel "sistema espanyol capitalista."

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid