Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1986 Jornada de catalanització dels rètols espanyolitzats per un grup feixista

L' MDT fa una jornada de catalanització de rètols espanyolitzats pel grup feixista Juntas Españolas

19/04/1986 Tal dia com avui

El 19/04/1986 a la jornada de catalanització dels rètols espanyolitzats per les Juntas Españolas s'hi van produir alguns incidents. Durant el dia es van produir topades amb grups feixistes i especialment destacable fou l'enfrontament amb un taxista ultra que  va agredir amb un garrot alguns independentistes. Els grups de suport van llençar un coctel molotov contra el vehicle del taxista ultra per defensar-se de l'agressió.

Aquell dia la policia va detenir 17 membres de la Crida i 8 de l'MDT, que segons el diari El País (20.04.86) van ser detinguts en varias acciones para catalanizar rótulos en castellano. El mateix diari publicava fotografies d'enfrontaments entre membres de l'MDT i el taxista que els havia agredit mentre catalanitzaven els rètols. Dues fotografies i sis columnes parlaven dels fets. Però mentre l'article reflectia declaracions de la direcció general de Política Lingüística de la Generalitat, i també de les Juntas Españolas i de la secretaria de premsa de les Nuevas Generaciones de Alianza Popular, no recollia ni una sola declaració de l'MDT o de la Crida a la Solidaritat.


A causa de la companya de catalanització i dels enfrontament amb els grups feixistes es va originar fortes crítiques de la Crida a la Solidaritat contra les actuacions de l’MDT, un fet que va palesar el seu veritable caràcter d'instrument per contenir l'augment de l'independentisme organitzat.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid