Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1879 Es publica a Barcelona el primer número del "Diari Català"

1879 Es publica a Barcelona el primer número del Diari Català, dirigit per Valentí Almirall

04/05/1879 Tal dia com avui

La publicació del Diari català (1879-1881) és una fita cabdal en la història del periodisme català, en el procés de normalització de la llengua, en la politizació del catalanisme i en la construcció nacional catalana.

Almirall hi començà a desenvolupar el federalcatalanisme, projecte que volia transformar Espanya en una federació asimètrica que retornés l'autogovern a Catalunya i n'acceptés la realitat diferenciada. Alhora, intentaven polititzar el moviment catalanista amb un projecte federal sobiranista que tenia com a referents els moviments autonomistes hongarès i irlandès i els sistemes políticoconstitucionals dels EUA i de Suïssa. Impulsaren la celebració del Primer Congrés Catalanista (1880), un esdeveniment molt important en el procés de politització del catalanisme.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid