Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1979 Es constitueix a Vic el Comitè Antiurani d'Osona

1979 Es constitueix a Vic el Comitè Antiurani d'Osona

09/01/1979 Tal dia com avui

El 1979 va ser un any calent a la comarca d'Osona, i en concret, a la zona de les Guilleries. El novembre de 1978, el Ministeri d'Hisenda havia informat la Generalitat que la Junta d'Energia Nuclear invertiria 67 milions a Catalunya per a l'extracció d'urani. El gener de 1979, es constituïa el Comitè Antiurani d'Osona.

Miquel Macià va declarar al cap de 10 anys a El 9 Nou:"Ens pensàvem que el moviment antiurani era el primer moviment de l'època democràtica; en canvi, va resultar que vam ser l'últim moviment unitari de l'època antifranquista."

Les mines d'urani que s'havien de fer a les Guilleries no es van arribar a fer, després de dos anys de lluita al carrer. El juny de 1981, la multinacional americana Chevron Exploration es retirava del projecte; sigui per la pressió popular, sigui per la baixada del preu de l'urani. El 25 de maig de 1980, 5.000 persones s'havien manifestat a Vic contra l'extracció d'urani i l'energia nuclear.

Extret de: www.gdter.org

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid