Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Habitatge i el tren-tram de les Gavarres, prioritats de la CUP-DT pel Baix Empordà

Dani Cornellà i Montserrat Vinyets també han reivindicat la defensa del litoral gironí i la diversificació econòmica per “superar el monocultiu turístic”

28/04/2024 Política

El candidat Dani Cornellà ha denunciat des de La Bisbal la desconnexió ferroviària del Baix Empordà i ha proposat la construcció del tren-tram de les Gavarres com a solució que connectaria les principals poblacions. El cap de llista ha esgrimit que “la CUP, defensem la potència del projecte, que planteja construir una anella ferroviària de 97 quilòmetres que envoltaria les Gavarres, aprofitant 26 km de tren entre Riudellots de la Selva i Flaçà (Gironès) a través d'un tercer raïl. Els 71 quilòmetres restants, que completarien el cercle i passarien pel litoral (connectant la Bisbal amb Palafrugell, Palamós, Sant Feliu, Llagostera, Cassà i Riudellots de la Selva) serien de nova construcció, amb una via que aniria en paral·lel a la carretera” ha afirmat Cornellà. També ha reclamat que la Generalitat faci públics els informes que va adjudicar el 2022 i que encarregui estudis tècnics per tirar endavant els trens trams. Recordant que les plataformes que defensen aquests projectes van denunciar que s'estan fent uns projectes poc definits i que rebaixen molt el nombre de possibles usuaris dels serveis.


La candidata Montserrat Vinyets ha exposat les dificultats en l’accés a l’habitatge que hi ha a la comarca, assenyalant-la com una de les més afectades per l'existència d'habitatges buits durant llargs períodes. “El Baix Empordà s'ha transformat en una mena de parc temàtic turístic, on les ocupacions precàries i les dificultats per mantenir-se en la zona estan a l’ordre del dia”, ha reblat Vinyets. La CUP defensa una estratègia centrada en l'expansió del parc públic d'habitatge i en el foment de la diversificació econòmica del litoral. "Això no només generaria ocupació més qualificada i estable, sinó que milloraria substancialment les condicions de vida dels habitants de la comarca, especialment dels joves", ha explicat Vinyets. En la línia d'aquest plantejament, Vinyets ha subratllat la importància de prioritzar la qualitat en l'ocupació sobre la quantitat, reduint l'estacionalitat en sectors com el turisme i la construcció, i estimulant el sector industrial i els serveis d’alt valor afegit des de l’administració, per generar llocs de treball qualificats i “superar el monocultiu expansiu que agredeix el nostre litoral i patrimoni natural”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid