Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP-DT defensa el turisme rural i proposa mesures per evitar l’entrada massiva de HUTs

Montserrat Vinyets, diputada i candidata per la CUP-Defensem la terra, es reuneix amb representants del turisme rural, els quals han traslladat la seva preocupació per l'entrada massiva d'habitatges d'ús turístic (HUTs) en l'entorn rural.

26/04/2024 Política

La CUP-DT s'ha compromès a treballar per tal que s'aturi la instal·lació d'habitatges d'ús turístic “que no paren d'expulsar als veïns i veïnes dels seus pobles i ciutats”. Vinyets assegura que es comprometen no només a mantenir el contingut del Decret dels Habitatges Turístics sinó a anar molt més enllà i ampliar el ventall de municipis en els quals es pugui limitar la seva obertura.


Durant la trobada han exposat a la diputada que els allotjaments rurals han estat durant dècades una activitat complementària que generava llocs de feina i que ha permès a moltes famílies (agricultors, ramaders, artesans...) poder continuar vivint a les àrees rurals, contribuint a reduir el despoblament. En canvi, amb els HUTs no es generen llocs de treball de qualitat, sinó que en destrueixen i fan que sigui impossible accedir a habitatges per a la gent que treballa a les zones rurals. “Mentre que a les cases de turisme rural se les obliga a assumir costoses reformes per complir amb elevats nivells d'exigència, burocràcia per garantir que ofereixen establiments de qualitat i donar-se d'alta com activitat econòmica, en el cas dels HUTs, gestionats per fons immobiliaris de fora del territori, només els cal posar un codi que es troba a les portes per accedir als immobles”, han exposat els membres del sector.


En el marc de la trobada, els representants de Turalcat i Turisme Rural Girona han entregat a la diputada de la CUP-DT un document amb propostes per a la regulació dels HUTs, en què es detallen els impactes negatius dels HUTs en el context socioeconòmic de Catalunya, tant en els entorns urbans com en el medi rural, i com suposaran un progressiu deteriorament del turisme a Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid