Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1924- Detenen el militant d'Estat Català Martí Vilanova a Figueres per intentar repartir octavetes contra la visita d'Alfons XIII a la ciutat.

1924- Detenen el militant d'Estat Català Martí Vilanova a Figueres per intentar repartir octavetes contra la visita d'Alfons XIII a la ciutat.

21/05/1924 Tal dia com avui

El 21 de maig del 1924 es va produir la detenció del militant d'Estat Català Martí Vilanova a Figueres (no queda clar si va ingressar a la presó civil de Figueres o a la presó militar del Castell de Figueres) per intentar repartir octavetes contra la visita  d'Alfons XIII  a la ciutat.

Després de  passar aquell estiu a la presó de Girona amb altres detinguts en la mateixa batuda com el forner de la vila de Llers, Eugeni Arolas, i el metge de Sant Joan de les Abadesses, Ferran Sotorra va haver de marxar a l'exili on el va seguir la promesa Narcisa Cardona (no té cap relació amb en Daniel Cardona).

Una vegada casats a Cervera de la Merenda (amb en Francesc Macià com padrí)  van anar a viure a Paris (també amb en Macià) des d'on van preparar el Fets de Prats de Molló , als que en Martí Vilanova va tenir un paper destacat. En Martí va morir a l'exili parisenc l'any 1930, i la meva vídua, amb un fill de tres anys, va tornar a Barcelona. Quan esclatà la guerra civil, va tornar a fugir, aquesta vegada a Londres, en companyia del seu segón marit, conseller de la Generalitat republicana, Joan P. Fàbregas.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid