Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada Catalunya Nord
La manifestació de Perpinyà aflora les reivindicacions nord-catalanes

Centrades en la condemna contra els municipis que van aprovar l'ús del català als plens, el tancament dels passos fronterers des del gener de 2021 i promoure l'ús del català en tots els àmbits de la vida pública i social.

05/11/2023 Política

Gairebé unes dues mil persones es van manifestar quest dissabte pels carrers de Perpinyà en commemoració del Tractat dels Pirineus  (7 de novembre de 1659). Data que fan coincidir en la Diada de Catalunya Nord, centrant la reivindicació d'enguany en dos punts principals: la condemna contra els municipis que van aprovar l'ús del català als plens i el tancament dels passos fronterers des del gener de 2021, sota el lema "Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans".

En el manifest que s'ha llegit al peu del Castellet, on ha finalitzat la marxa, també s'ha demanat que es promogui l'ús del català en tots els àmbits de la vida pública i social, i que es reconegui el territori com a part dels Països Catalans 

Enguany els actes del 7 de novembre han estat organitzats pel les entitats Òmnium Catalunya NordEl Casal de Perpinyà , Assemblea Nacional Catalana i Delegació Catalunya Nord - Consell per la República

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid