Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
23-J
El Consell de la República fa una crida a bloquejar les Corts Espanyoles amb vots independentistes

Demana als tres partits independemtistes que esdevinguin un actor prou nombrós per poder bloquejar la investidura i també els exigeix a rectificar les estratègies de la desunió i de la negociació estèril amb Espanya

27/06/2023 Política

En un comunicat fet públic aquest matí, el Govern del Consell de la República s'ha posicionat davant el 23-J, fent una crida al partits independentistes que "assumeixin el compromís explícit de no garantir l’estabilitat política de cap govern espanyol que no es comprometi inequívocament amb una solució política del conflicte, basada en l’amnistia i el respecte del dret a l’autodeterminació, que el poble català va exercir l’1-O del 2017. L’estabilitat d’Espanya s’ha utilitzat com una eina per sotmetre i reprimir els anhels de llibertat i d’autodeterminació del poble català. El compromís explícit per no contribuir a l’estabilitat ha de comportar, alhora, l’assumpció d‘una agenda independentista clara i compromesa amb el camí cap a la República Catalana".

El Consell de la República treballa, des de la seva creació, "per promoure el desbordament democràtic de l’Estat espanyol per part de la societat catalana. Aquest desbordament –tal com s’explica en la proposta estratègica del Consell- s’ha de donar en tots els escenaris possibles: per mitjà de la mobilització ciutadana als carrers, de la desobediència civil no violenta, però també en el si de les diferents institucions. Per la mateixa raó que cap partit unionista mai no demanaria l’abstenció entre els seus electors com una manera de combatre l’independentisme, el Consell fa una crida a la participació massiva de l’independentisme en aquestes eleccions espanyoles".

També remarca que cal "la importància d’assolir la unitat estratègica entre les forces independentistes, que els permeti confrontar-se de manera eficaç amb un unionisme que està sempre preparat per a la seva unitat estratègica quan es tracta de combatre l’independentisme -tal com s’ha comprovat amb el pacte recent de l’Ajuntament de Barcelona, on els partits que s’autoproclamen d’esquerres han sumat els seus vots a la dreta hereva del franquisme-".

Tot i conscient de la desafecció, insten a totes les forces independentistes a rectificar les estratègies de la desunió i de la negociació estèril amb Espanya, per a treballar conjuntament per assolir els objectius de llibertat, justícia i autodeterminació per al poble de Catalunya".

 

 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid