Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salellas: “La Girocleta ha d’arribar a Salt durant el proper mandat”

L’alcaldable de Guanyem, Lluc Salellas, i l’exalcalde de Salt i candidat de la formació, Xavier Corominas, han presentat propostes d’àrea urbana en el dia del 40è aniversari de la independència de Salt

Salellas: “Hem de deixar enrere l’època de la competició entre pobles veïns i aprofundir en la cohesió i coordinació entre ajuntaments en tot allò que afecti l’àrea urbana de Girona”

La formació reclama aprofundir en les polítiques conjuntes en quatre eixos: urbanisme, mobilitat, habitatge i cultura

03/03/2023 Política

L’alcaldable per Guanyem Girona, Lluc Salellas, i l’exalcalde de Salt i també candidat de Guanyem Girona als propers comicis municipals, Xavier Corominas, han parlat amb veïns i comerciants de la zona fronterera entre Salt i Girona per compartir amb ells les propostes de la seva formació pel futur de l’àrea urbana. Salellas ha reivindicat que la Girocleta interurbana sigui una realitat durant el mandat 2023-2024. “Els governs dels municipis que limiten amb Girona ens hem d’entendre per aconseguir que la Girocleta es converteixi en un vehicle referent de la mobilitat sostenible més enllà de la ciutat de Girona”, ha subratllat. Ho han fet en el dia de l’aniversari dels 40 anys de l’emancipació de Salt.

“Hem de deixar enrere l’època de la competició entre pobles veïns i aprofundir en la cohesió i coordinació entre ajuntaments en tot allò que afecti l’àrea urbana de Girona”, ha assenyalat l’alcaldable.

Per la seva banda, Corominas, alcalde de Salt entre 1991 i 1999 ha lamentat que en els darrers anys els municipis de l’àrea urbana de Girona hagin viscut “d’esquenes” i ha apostat per aposta per “enfortir lligams”.

Finalment, Salellas ha assenyalat quatre eixos que han de guiar una futura estratègia metropolitana. D’una banda, per a l’alcaldable cal una política urbanística conjunta. En segon lloc la mobilitat sostenible ha de vertebrar els diversos municipi. Així, a part de la proposta per ampliar la Girocleta als municipis veïns, Guanyem aposta per reforçar els serveis d’autobusos interurbans. Salellas també ha destacat que la política en matèria d’habitatge també s’ha de treballar conjuntament perquè Girona ja no té espai on créixer i per evitar la segregació. Finalment, l’alcaldable ha assenyalat que la cultura ha de ser un element a potenciar a nivell d’àrea urbana.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid