Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitat
Entitats veïnals i socials organitzen el debat clau per al futur de la mobilitat a Barcelona
30/03/2023 Drets i Llibertats

Barcelona incompleix sistemàticament els límits de contaminació permesos per la Unió Europea, i estudis publicats per ISGLOBAL calculen que més de 1.000 persones moren cada any a Barcelona per causes relacionades amb alts nivells de contaminació, soroll, calor i falta d’espais verds. I s’estima que cada any més de 1.000 infants desenvolupen asma a causa de la contaminació de l’aire, especialment preocupant en els entorns escolars. A més a més, 20 persones a l’any moren pel fet de moure's pels carrers de Barcelona i més de 10.000 persones resulten ferides. Unes xifres més que considerables perquè els candidats i candidates a l’alcaldia de Barcelona ens expliquin quines són les seves propostes en relació amb la mobilitat, l’espai públic i la contaminació.

Els elevats índexs de contaminació, el soroll del trànsit motoritzat, l’ocupació de l’espai públic (motos a les voreres), la seguretat viària, la falta d’espais verds, el foment del transport públic i la seva accessibilitat, la promoció de la mobilitat activa, la implantació d’una Zona de Baixes Emissions… són alguns dels temes que estan protagonitzant el debat polític i públic els mesos anteriors a les eleccions municipals del 28 de maig i que seran clau en la pròxima legislatura. Un àmbit de preocupació per als barcelonins i barcelonines i que serà decisiu per escollir el pròxim alcalde o alcaldessa.

Per això, les entitats defensores dels drets dels vianants, els infants, el veïnat, les persones amb discapacitat i la mobilitat sostenible i segura organitzen el 9 de maig el debat electoral per escoltar i debatre el model de mobilitat que defensen els partits que es presenten a les eleccions municipals.

El debat estarà moderat per la periodista Clara Blanchar, i comptarà amb la intervenció inicial “Parlem de mobilitat, parlem de salut: on és Barcelona i quins reptes tenim” per part de l’ISGLOBAL - Institut de Salut Global de Barcelona, per situar l'impacte en la salut pública de la mobilitat i l’ús de l’espai públic. Posteriorment, els candidats i candidates podran contrastar les seves propostes de cara al pròxim mandat.

El debat està organitzat per les entitats veïnals (Favb), organitzacions defensores dels drets dels vianants i dels infants (Eixample RespiraCatalunya CaminaRevolta EscolarXarxa BicibúsP(A)TEcom), de la mobilitat sostenible (PTPBACC) i l’institut de recerca ICTA-UAB.

Valora
Rànquings
  1. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  2. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  6. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  7. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid