Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
L'STEI Intersindical recorre les bases generals i les convocatòries d’estabilització del Servei de Salut

El sindicat adverteix que incompleixen el Decret llei 6/2022 perquè no preveuen requisit de català, i adverteix de la inseguretat jurídica d’aquest procés

24/01/2023 Llengua
L’STEI Intersindical ha presentat un recurs potestatiu de reposició contra les bases generals del procés d’estabilització del Servei de Salut de les Illes Balears i un contra cadascuna de les convocatòries que eximeixen del requisit de català amb caràcter general.
L’explicació jurídica és molt senzilla. El Decret llei 6/2022 (posterior a la Llei 4/2016 i —per tant— prevalent si es contradiuen) marca que s’ha d’exigir un nivell de català com a requisit en totes les convocatòries dels processos d’estabilització de l’administració autonòmica (inclòs l’àmbit sanitari).
Però encara hi ha un motiu més evident. Totes les places que s’ofereixen en aquest procés d’estabilització han estat ocupades durant més de tres anys: és a dir, està completament acreditat que no hi ha mancança de professionals en aquestes categories. A banda d’això, el mateix DL 6/2022 estableix un marge de dos anys per a acreditar aquest requisit, en el cas de les persones que ocupen les places. És a dir, no hi ha cap necessitat d’eximir del requisit a cap convocatòria.
Cal tenir en compte que la població de les Illes Balears té el dret de ser atesa en català als centres de salut i els hospitals de les Illes. El Servei de Salut actua de manera arbitrària quan exigeix —per exemple— el nivell B1 de català a un electricista i no exigeix cap nivell a un metge (que haurà de tractar amb persones que tenen el català com a llengua habitual).
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid