Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Els premis Ovidi d'enguany han estat molt repartits

Els premis distingeixen Xavi Sarrià, Marala, El Diluvi, Andreu Valor, Smoking Souls i Malparlat, entre d'altres i  han reconegut també la trajectòria de la cantant i compositora Eva Dénia  a la cantant, guitarrista i compositora Eva Dénia, qui, després de tres dècades de carrera musical, ara fa un any va anunciar que deixava la seva carrera en solitari a causa de les dificultats extramusicals afegides al seu ofici. 

21/11/2022 Música

Els Premis Ovidi 2022, que reconeixen les produccions discogràfiques en valencià més destacades de l’any, es van lliurar divendres passat en una gala celebrada al Teatre de Catarroja (l’Horta Sud), organitzada pel Col·lectiu Ovidi Montllor (COM). L’acte va estar conduït per les comunicadores Amàlia Garrigós i Nerea Sanfe i els assistents van gaudir en directe d’un repertori especial a càrrec de la rondalla Va de Dones.

La 17a gala dels premis Ovidi ha posat de manifest el gran moment de la música en català feta per artistes valencians. En la seva nota de premsa de proclamació dels finalistes, el jurat ja advertia que estàvem davant de l’any amb més produccions de qualitat i que en algunes categories havien quedat fora de les nominacions discos que altres anys fàcilment s’haurien pogut endur el premi. Aquest divendres a la nit, al Teatre Auditori de Catarroja, s'han fet evidents aquestes dificultats i hi ha hagut 13 guanyadors diferents, un per cada categoria, incloses les de vídeoclip i disseny, que van premiar artistes que el jurat musical havia considerat entre els finalistes.

Els guanyadors són:

Millor disc de pop
Carles Chiner
Amateur
(27 Ladridos, 2022)

Millor disc de rock
Neus Ferri
Llar
(Maldito Records, 2022)

Millor disc de folk
Marala
Jota de morir
(Propaganda pel Fet!, 2022)

Millor disc de cançó d’autor
Andreu Valor
Un nou món
(autoeditat, 2022)

Millor disc de hip-hop i electrònica
Malparlat
Sentimantral
(autoeditat, 2022)

Millor disc de mestissatge
Xavi Sarrià
Causa
(Propaganda pel Fet!, 2022)

Millor disc per a públic familiar
Dani Miquel
Volem
(autoeditat, 2022)

Artista revelació
Kela — El mirall
(Primavera d’Hivern, 2022)

Millor producció i arranjaments
Smoking Souls
La cura
(Propaganda pel Fet!, 2022)

Millor cançó
El Diluvi – “Present”

Millor lletra
Aquella nit – “Aquella nit”

Millor videoclip
Mut
Musicants
“A la una” 

Millor disseny
Albert Doménech
L’actor Secundari
L'Actor Secundari i les coses que mai et va dir

Premi trajectòria
Eva Dénia

Premi al suport a la música en valencià
Folksona

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid