Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Oliveres Monumentals
Salvem lo Montsià demana explicacions a la Generalitat per la compra de 45 oliveres monumentals
26/09/2022 Drets i Llibertats

La plataforma ciutadana Salvem lo Montsià ha fet arribar al Portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya una demanda d'informació sobre els costos i la gestió de la compra de 48 oliveres monumentals per part del govern presidit pel Molt Honorable sr. Pere Aragonès, després de ser assabentats per la premsa de l’esmentada compra.

La demanda pretén aclarir el que considerem un greuge a la pagesia i al conjunt de la ciutadania a causa de l'escandalosa xifra per la qual s'han comprat les 48 oliveres monumentals, que recordem supera els 640.000 euros (el  que suposa més de 13.000€ de mitjana per olivera!).

També es demana que es detalli a quines finques es replantaran les oliveres comprades a preus exorbitats, i qui pagarà l’esmentat replantament.

Paral·lelament, la plataforma manifesta  a la pagesia del món de les oliveres, ja que no s’ha posat en marxa cap mesura de compensació o protecció incloses a la llei de protecció de les oliveres monumentals, aprovada fa poc més de dos anys, i de la qual encara no s’ha ni posat a l’ordre del dia al Parlament el reglament que la desenvolupi...

Mentrestant, l’espoli de les nostres oliveres monumentals segueix!

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid