Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S22
Poble Lliure i La Forja omplen el Passeig del Born

L'independentisme combatiu a l'entorn de Poble Lliure i La Forja s'ha citat com fa habitualment a la Diada Nacional, al passeig del Born. Enguany ho ha fet sota lema "Independència és revolució" amb la idea de remarcar "que som un poble en marxa i que no ens deixem portar ni per derrotismes ni per discursos desmobilitzadors".

12/09/2022 Política

També s'ha recordat,  que ara fa 30 anys, l’independentisme vivia la ressaca de l’Operació Garzón. Detencions, tortures i empresonaments que van deixar el moviment en estat crític. Tanmateix, van ser molts els qui no van tirar el barret al foc i van continuar amb una tasca que va permetre, al cap del temps, la incorporació de noves generacions militants i l’expansió del projecte de la Unitat Popular i de la Ruptura Independentista. El treball antirepressiu, de vetllar per la unitat i la defensa política de tots els encausats, va ser una de les claus. La convicció que el nostre poble té el dret i la capacitat de ser sobirà, una altra.

Sota aquesta premises han anat el parlaments de Lluís Llach, del Regidor de l'àrea Cultura Democràtica de Bellreguard, Juanjo Giner; de l'escriptora Núria Cadenes; represaliat per les protestes independentistes, Marcel Vivet; de la diputada de la CUP Dolors Sabaté, del represaliat de l'Operació Garzón, Ramon Piqué; el portaveu de La Forja, David Rigola i el portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster.

Lluís Llach ha manifestat clarament que sense "No hi haurà alliberament social sense alliberament nacional". També ha reivindicat el patrimoni que representa 1-O, tot dient que:"No deixeu que ens liquidin el patrimoni de l'1-O, que és el més gran que tenim" i que cal tenir clar "La fi de la repressió als +4000 represaliats només l'aconseguirà la independència".

Dolors sabaté ha apuntat "El desànim és una eina de control, nosaltres hem d'abanderar un optimisme intel·ligent"; Guillem Fuster ha recordat que " Avui, aquí, al Fossar de les Moreres, recordem a tots els que han lluitat pel nostre país!".

La cloenda de l'acte ha anat a càrrec de les actuacions musicals de Meritxell Gené, la Colla de Dolçaines i Tabals Borumballa.

 

? Èxit total de l'acte polìtic de @Poble_Lliure i @LaForja_Jovent al Born.
? L'esquerra independentista combativa contra el neoautonomisme i la desmobilització.
?Sempre fidels al servei de la llibertat nacional i social d'aquest poble.#PobleLliure pic.twitter.com/UYX3Unb304

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid