Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MidCat
Es reactiva la plataforma contrària al gasoducte que ha de creuar el terme de la Jonquera

Mentre, el president Aragonès intensifica les negociacions amb el Govern alemany per intentar impulsar el MidCat

23/09/2022 Territori

Membres de la plataforma d'oposició al MidCat s'estan s’estan reorganitzant i preparen mobilitzacions i accions si se segueix tirant endavant la idea de construir aquest, o qualsevol altre, projecte de gasoducte.

Una part del territori es continua oposant a un projecte que ha portat polèmica des del principi. I aquest mes de setembre la plataforma Resposta al Midcat, juntament amb altres entitats socials i ecologistes, ha fet una roda de premsa per exposar els motius pels quals se segueix oposant al gasoducte. L'entitat explicat que s'han hagut de reactivar a causa, precisament, de les intencions dels governs espanyol i alemany, i a les que s’ha sumat el president català Pere Aragonès o la patronal espanyola, de tornar apostar per un projecte ja arxivat fa quatre anys per l’elevat cost, la seva dubtosa rendibilitat i el poc interès francès.

A més dels motius que ja van dur-los a oposar-s’hi al seu dia, i davant del nou context d’emergència climàtica i crisi energètica, la plataforma ha volgut remarcar que seguir desenvolupant infraestructures gasístiques no fa més que “continuar finançant una indústria fòssil, que només beneficia a energètiques, constructores i bancs” i “que ens allunya dels objectius comunitaris de descarbonitzar l’economia i arribar a la neutralitat de carboni el 2050”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid