Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reaccions a la suspensió de Laura Borràs

Borràs ha estat suspesa amb els vots d’ERC, PSC i CUP, han executat la suspensió a partir d'una interpretació de l'article 25.4 del reglament parlamentari

28/07/2022 Política

Després que la mesa del Parlament de Catalunya hagi suspès Laura Borràs com a diputada en aplicació del 25.4 del reglament del Parlament, i per tant com a Presidenta d'aquest òrgan, s'ha produït nombroses reaccions.

Borràs ha estat suspesa amb els vots d’ERC, PSC i CUP, eliminació de la seva condició com a diputada i Presidenta del Parlament que ha estat possible a partir d'una interpretació.

El citat article 25.4 està pensat en les situacions en què l’acusació sobre els diputats sigui "per delictes vinculats a la corrupció",  a partir del qual es declararia la suspensió dels drets i deures parlamentaris de manera immediata "una vegada sigui ferm l’acte d’obertura de judici oral.”

Borràs ha estat acusada d'uns suposats contractes irregulars quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), procediment judicial des del qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'ha citada per a un judici oral.

La pressió mediàtica i política sobre Borràs ha generat nombroses mostres de solidaritat, que interpreten que es tracta d'una guerra bruta amb implicacions mediàtiques, polítiques i judicials per desplaçar-la pel seu independentisme.

En la declaració al Parlament, Borràs ha recordat: "Avui cinc diputats amb noms i congnoms han assistit a la reunió extraordiària de la mesa del Parlament no pas vestits de diputats sinó vestits de jutge. Un dia abans que el Parlament tanqui per vacances han acordat la suspensió dels meus drets."

No passa per alt que el paper dels grups d'ERC i CUP, i l'actuació d'alguns sectors de Junts, suposen una nova fractura en la unitat independentista que va fer possible el Referèndum de 2017.

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid