Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendis forestals
Nou possible delicte d’Endesa: incendis causats per l’electrocució d’aus en les seves línies elèctriques

Ecologistes en Acció insta al jutjat de Vic, que instrueix la causa contra Endesa i els seus directius per delictes contra el medi ambient i la fauna, a ampliar la investigació per un possible delicte continuat d’incendi.

16/06/2022 Territori

L’equip jurídic d’Ecologistes en Acció de Catalunya ha documentat fins a 6 casos d’incendis forestals produïts a Catalunya provocats per l’electrocució d’aus en les línies elèctriques d’alta i mitjana tensió propietat d’Endesa (ara EDistribución Redes Digitales, SLU).

En tots els casos documentats, incendis produïts entre en el 31/07/2020 i el 21/09/2021 a Abrera, Sant Pere de Ribes, Calaf, Castelldefels, Torrelavit i Castellbell i el Vilar, els agents rurals han identificat que l’inici de l’incendi ha estat a causa de l’electrocució prèvia d’una au que, en caure a terra, amb el seu cos cremant, provoca l’incendi de la superfície on cau, normalment terreny de valor forestal o agrícola.

“Segurament -explica en Josep Hurtado, coordinador jurídic d’Ecologistes en Acció-, el nombre d’incendis que causen les línies elèctriques al nostre país és molt més elevat, aquests són els que s’ha pogut documentar. Però la immensa majoria, per sort, pel seu tamany passen desapercebuts i no es documenten, i d’altres -els que s’han propagat i han tingut efectes devastadors- no interessa que se sàpiga el motiu real”.

La importància i gravetat dels fets és tal que Ecologistes en Acció ja ha instat al Jutjat -aquest dijous ha lliurat l’escrit- per què s’investigui a aquesta companyia i els seus directius per un delicte continuat d’incendi, amb una possible pena de presó de fins a 5 anys, segons els efectes produïts.

Aquest possible delicte continuat d’incendi s’ha detectat a partir dels atestats incorporats a la causa en què Ecologistes en Acció s’ha personat com acusació popular. L’equip jurídic de l’organització recorda que Endesa i els seus directius ja estan sent investigats per un delicte contra la fauna i els recursos naturals, per la seva negativa reiterada a complir les normes de seguretat i fer la inversió necessària per protegir les seves línies elèctriques per evitar l’electrocució massiva d’aus.

L’entitat ecologista té actualment en marxa una campanya de microfinançament (#GoteoLesAus) en la Plataforma Goteo amb la qual busca suport econòmic per cobrir les despeses que comporta la seva personació a l’esmentat procediment penal.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  9. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid