Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
NI presos ni exiliats
Manifestació a la Vila de Gràcia de Barcelona pel lliure retorn d'Anna Gabriel i l'Amnistia

Coincidint amb el dia que fa 4 anys va prendre el camí de l'exili

Aquesta vesprada, centenars de persones s'han manifestat pels carrers de la Vila de Gràcia de Barcelona per reivindicar el lliure retorn d'Anna Gabriel, que porta quatre anys exiliada a Suissa.

A un quart de vuit les manifestants encapçalades per un cartell gegant que diu “Et volem a casa, Anna Gabriel” han sortit de la Plaça de la Vila de Gràcia en una marxa lenta. El comitè de suport de l’ex-diputada de la CUP a Gràcia ha convocat la manifestació amb el missatge “Anna, et volem a casa” i ha comptat amb el suport de diversos col·lectius de l’esquerra independentista com ara la CUP, Arran, Alerta Solidària i Endavant.

Segons el digital l'Alerta, han tallat el Carrer Gran de Gràcia durant un parell de carrers i s’han tornat a introduir al centre de la vila. Els manifestants han encès torxes de foc mentre acompanyen la marxa fins a Plaça Joanic on és durà a terme l’acte polític.

La mare de l’Anna Gabriel ha parlat davant de centenars de persones que s’han mobilitzat per la vila de Gràcia exigint el retorn. “El seu exili forma part de la seva activitat política activista i contra l’estat espanyol. Demanem el retorn de totes les exiliats, lliures de represàlies i sense cap condemna”.

"La Anna Gabriel ens recorda que no hi ha joves que no coneguin la presó o l’exili. Just després d’aquell octubre vam fer un poble unit. Octubre és i serà un punt de no retorn", ha manifestat,  David Fernández.

En un àudio, enviat des de Ginebra, una Anna Gabriel francament emocionada ha agraït el suport dels assistents i ha reivindicat l’acte polític: “Avui és dia d’acte polític de posar per davant molta de les companyes que lluiten, que també fan front a processos judicials”

El col·lectiu de Free Anna Gabriel també ha fet una crida a la participació: “Tornem als carrers pel retorn de les exiliades. Per la llibertat de les preses. Per la fi de la repressió. Per l’amistia”.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid