Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Formació
Presentació de l’Escola Guillem Agulló que vol promoure la formació per enfortir la societat civil i seguir avançant

El tret de sortida de l’Escola de Formació Guillem Agulló serà el pròxim 20 de novembre amb la primera Jornada de debat, reflexió i de formació en eines bàsiques per a activistes que se celebrarà a Barcelona. Les inscripcions a les xerrades i tallers ja estan obertes al web escolaguillemagullo.cat/

17/10/2021 Política

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat: “Necessitem instruir-nos per mobilitzar tota la nostra intel·ligència col·lectiva; necessitem mobilitzar-nos perquè ens cal tot l’entusiasme i tota l’alegria; i necessitem organitzar-nos perquè ens caldrà tota la força que siguem capaços d’aplegar i activar”. Ho ha dit en la presentació de l’Escola de Formació Guillem Agulló: “una escola que presentem amb l’objectiu d’enfortir-nos col·lectivament com a activistes i fer-ho com a moviment d’emancipació”, perquè “aquest país s’ha forjat en la lluita no violenta i només amb la formació podrem avançar”, ha explicat Cuixart, que ha qualificat aquesta nova iniciativa d’Òmnium Cultural com una “aposta decidida per la formació i l’empoderament, que beu de la democràcia, d’una trajectòria de lluita que ens ha fet com som i que té la seva matriu en la lluita noviolenta”.

L’Escola de Formació porta el nom de Guillem Agulló com a “homenatge” als seus valors, “el compromís insubornable, l’entrega a una causa que vol transformar el món encara avui i la convicció profundament antifeixista contra els discursos de l’odi, que avui segueixen alimentant l’extrema dreta”, en paraules de Cuixart, que també serà el director de l’escola. En la presentació hi han participat els pares de Guillem Agulló, Carmen Salvador i Guillem Agulló, que han destacat la vigència del valors defensats pel seu fill. “Hi ha molta gent jove que se sent identificada amb Guillem, amb la seva lluita antifeixista, antiracista i de consciència nacional”, ha explicat Guillem Agulló, mentre que Carmen Salvador ha assegurat: “Quan l’assassinaren no ens podíem pensar que Guillem seria llavor, una llavor que ha fructificat”.

A l’acte, presentat per la periodista Anna Palou, també hi han intervingut David Fernàndez i Jordi Muñoz, dos dels coordinadors de l’Escola de Formació, i entitats juvenils polítiques, sindicals i socials dels Països Catalans que donen suport a l’Escola de Formació: Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Jovent Republicà, Joventut Nacionalista de Catalunya, Arran, Confluència Jove, La Forja, Joventut Comunista de Catalunya, Mallorca Nova, Fòrum Demòcrata, Acció Jove, Avalot, L’eina, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i l’Associació d’Estudiants Progressistes. Diferents portaveus d’aquestes entitats han explicat per què és important la formació i impulsar projectes com l’escola de Formació Guillem Agulló perquè el seu llegat no caigui en l’oblit. 

Xavi Sarrià ha interpretat la cançó ‘Que no s’apaguen les estreles’ de la banda sonora original de la pel·lícula La mort de Guillem acompanyat de Xiomara a la guitarra. L’acte s’ha clos amb un vermut musical amb l’actuació musical d’Ebri Knight.

Espai de formació per a l’enfortiment democràtic

L’Escola de Formació Guillem Agulló és un espai d’aprenentatge teòric i pràctic per a l’enfortiment democràtic i per a la defensa i l’exercici dels drets civils i polítics; per a l’empoderament de la societat civil; per fer front a l’amenaça del discurs d’odi i del creixement de l’extrema dreta i el feixisme, que posen en risc la cohesió social, i per generalitzar les eines de la lluita noviolenta i de l’exercici de la desobediència civil.

El tret de sortida de l’Escola de Formació Guillem Agulló serà el pròxim 20 de novembre amb la primera Jornada de debat, reflexió i de formació en eines bàsiques per a activistes que se celebrarà a Barcelona. Les inscripcions a les xerrades i tallers ja estan obertes al web escolaguillemagullo.cat/

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  3. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  9. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  10. -Digueu-li al Professor Bacteri que s'hi posi...
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid