Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Infraestructures
La CUP demana la compareixença d’Aragonès i Puigneró per l’ampliació de l’Aeroport del Prat

La formació vol conèixer els detalls de la reunió duta a terme entre el vicepresident de la Generalitat i el govern espanyol i les motivacions i condicions de l’acord pactat

03/08/2021 Territori

Aquest matí, el grup parlamentari de la CUPNCG ha registrat al Parlament de Catalunya la sol·licitud de compareixença del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i del conseller de Territori del Parlament de Catalunya, Jordi Puigneró, arran de l'acord d'ampliació de l'Aeroport del Prat pactat amb el govern espanyol.

El partit anticapitalistes entregat dos documents, un a la Mesa del Parlament i l'altre a la Mesa de la Comissió de Polítiques Digitals i de Territori, sol·licitant la compareixença d'Aragonès i Puigneró, respectivament. Amb aquest tràmit es volen conèixer, d'una banda, els detalls de la reunió "secreta" duta a terme entre el vicepresident de la Generalitat, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el vicepresident d'Aena, Maurici Lucena, i, de l'altre, els arguments que han motivat arribar a un acord amb el govern espanyol per tal d'ampliar l'Aeroport de Barcelona-El Prat i les condicions que s'han pactat.

La CUP ha deixat clar des del primer moment el seu ferm rebuig ferm cap aquest macroprojecte d'ampliació de l'aeroport de Barcelona, ja que rebutgen l'ampliació de l'Aeroport del Prat perquè va en la direcció contrària als objectius de reducció d'emissions de la llei catalana de canvi climàtic i perquè es basa en un model econòmic de massificació turística i especulació que aboquen al treball precari i inestable. Des de la CUP també fa una crida a sumar esforços amb el moviment popular en contra de l'ampliació de l'aeroport del Prat i a participar de les mobilitzacions que han anunciat pel pròxim 19 de setembre.

Amb tot, la CUP subratlla que amb l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona - El Prat el govern català està travessant una línia vermella i insta al govern d'Aragonès a "desplegar aquelles polítiques econòmiques socials i nacionals" recollides en l'acord d'investidura pactades amb la formació cupaire.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid