Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Milers de persones es manifesten al Prat de Llobregat contra l'ampliació de l'aeroport

Ciutats com París o Roma han descartat ampliar els seus aeroports, mentre aquí, "Aena pretén destruir l'espai natural, agrícola i cultural insubstituïble de La Ricarda per ampliar la tercera pista de l'aeroport"

13/06/2021 Territori

Encapçalada per una pancarta amb el lema "Protegim el Delta. Ni Are Sud ni ampliació de l'aeroport", els manifestants han llançat consignes contra l'ampliació de l'aeroport per entendre que danya severament el Delta del Llobregat, espai natural protegit i un dels aiguamolls més importants d'Europa, segons la UE, així com la llacuna de la Ricarda, d'alt valor mediambiental i arquitectònic.

La marxa estava organitzada per les entitats ecologistes i veïnals Zero Port, Ni un pam de terra, Ecologistes en Acció i Sos Baix Llobregat amb el suport d’Unió de Pagesos, agricultors que veuen amenaçades les seves terres de cultiu i que critiquen el projecte per entendre que no ajuda a combatre el canvi climàtic.

Moltes persones que participaven en la manifestació portaven carxofes florides, com a símbol de la protesta contra uns projectes que destruïrien grans extensions de sòl agrícola i d’espais naturals. Per això algú en va dir la revolució de les carxofes.

En l'escrit llegit al final de la mobilització es va puntualitzar que ”'el Delta no pot perdre ni un pam més d'espais naturals” i que “cal abandonar el vell desenvolupisme' per buscar 'un model aeroportuari català equilibrat i sostenible.”

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid