Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TV3 oblida el passat repressiu de Jorge Fernández Díaz quan era governador civil de Barcelona

Avui dimarts (04/05/2021) a les 22.05 el programa de TV3 'Sense ficció' ha emès el documental 'Jorge Fernández Díaz, un ministre "contra el mal" '  sense citar el passat repressiu del polític espanyolista quan era governador civil de Barcelona

04/05/2021 Comunicació
Avui dimarts (04/05/2021) a les 22.05 el programa de TV3 'Sense ficció' ha emès el documental 'Jorge Fernández Díaz, un ministre "contra el mal"' sense citar el passat repressiu del polític espanyolista quan era governador civil de Barcelona. El documental  dirigit pel periodista Iu Forn, explora les possibles connexions i coincidències entre les "clavegueres" franceses i espanyoles i la coincidència cronològica de la guerra bruta a Catalunya i l'anomenat cas Kitchen, fetes per un mateix equip d'homes i amb el coneixement directe del ministre. També es capbussa en la personalitat de l'exministre de l'Interior i les motivacions de la seva política al capdavant del ministeri.

El documental no ha citat en cap moment els actes repressius de Fernández Diáz (especialment contra l'independentisme) durant el seu període com a governador civil de Barcelona (de fet al documental es cita que havia estat  governador civil d'Astúries però no el període de Barcelona). El primer acte repressiu es va produir l'Onze de Setembre de 1981 multant amb 900.000 pessetes els organitzadors dels actes independentistes del Fossar de les Moreres. Aquesta va ser la seva primera acció com a governador civil de Barcelona (nomenat el 26 de juliol de 1981 pel Govern de l'UCD). Pocs mesos després, el 18 de març de l'any 1982 Fernández Díaz va fer empresonar 6 militants independentistes per haver portat uns dies abans una pancarta on s'hi podia llegir la paraula “independència”. El governador civil va fer coincidir la detenció dels independentistes amb el fet que el jutge ('afinador') Luis Fernando Gómez Vizcarra estigués de guàrdia per facilitar-ne l'empresonament sota l'acusació de sedició i d'ultratge a la nació espanyola (finalment els independentistes van estar 5 setmanes empresonats a les presons de la Model i la Trinitat).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid