Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IX AGO
L'ANC aposta per la via unilateral com a única via possible per assolir la República Catalana

El document estratègic ha estat avalat per les sòcies i els socis de l'entitat amb un 96% a favor i un 4% en contra. El diumenge 30 de maig, l'Assemblea presentarà el seu posicionament polític.

28/05/2021 Política

L'Assemblea Nacional Catalana fa públics els resultats d'aquesta IX Assemblea General Ordinària (AGO), que s'ha celebrat de forma virtual del dia 20 al 26 de maig. Les sòcies i els socis de l'entitat han votat a favor del Full de ruta presentat pel Secretariat Nacional, sense cap esmena aprovada i incorporada. D'aquesta manera, la direcció política de l'entitat veu avalats els eixos bàsics de l'estratègia política proposada, que es presentarà el diumenge 30 de maig.

El 96% de les sòcies i els socis que han participat en l’Assemblea General han votat a favor del Full de ruta i només el 4% ha votat en contra. La participació total a l'AGO ha estat de 5.659 sòcies i socis.

També hi ha hagut una molt bona participació pel que fa a les assemblees de base. Amb motiu del debat previ a l'Assemblea General, aquestes van presentar 210 esmenes a la proposta de Full de ruta, de les quals: 3 van ser rebutjades, 12 transaccionades i 139 acceptades. Després que les assemblees proposants debatessin si acceptaven la valoració del "Grup de treball d’esmenes al Full de ruta", en van quedar 56 per portar a votació a l’Assemblea General. Finalment, cap d'aquestes han estat aprovades per les sòcies i els socis de l'entitat i, per tant, no s'han acabat incorporant.

La resta de documents aprovats durant la IX Assemblea General Ordinària han estat els següents:

 • Informe de gestió del Secretariat Nacional: 96% a favor i 4% en contra.
 • Informe econòmic de l'exercici 2020: 97% a favor i 3% en contra.
 • Proposta de pressupost de l'exercici 2021: 97% a favor i 3% en contra.
 • Reforma parcial dels Estatuts: 76% a favor, 4% en contra i 20% en blanc (requeria una majoria qualificada).
 • Reforma parcial del Reglament de règim intern: 96% a favor i 4% en contra.
El Full de ruta aprovat ha de marcar les passes bàsiques a seguir per l'entitat per tal de fer efectiva la independència durant aquesta legislatura. El document identifica elements clau com:
 • La via unilateral, entesa com el desafiament constant a l'Estat espanyol, com a única via possible per assolir la plena llibertat.
 • L'acció planificada i concertada dels tres fronts d'acció (el popular, l'institucional i l'acció exterior).
 • Treballar per concretar una estratègia compartida i que sigui posada en pràctica.
 • Pressionar per evitar desviaments de l'estratègia compartida.
 • Empoderar la ciutadania.
 • Liderar per vertebrar el moviment popular i fer-lo més sòlid i cohesionat.
 • Aprofundir en una xarxa de paradiplomàcia internacional.

L'Assemblea treballa i treballarà per generar consensos entre els principals actors independentistes i definir els passos compartits en tots els àmbits d'actuació rellevants i necessaris -institucionals i socials- per culminar la independència de Catalunya. Es posa, com sempre ha fet, a disposició del moviment per tal d'acordar accions concretes que apropin el país a la seva independència.

En aquest sentit, el diumenge 30 de maig, l'Assemblea farà públic el seu posicionament polític en un acte a l'auditori de Cornellà de Llobregat, a les 12 del migdia. Hi intervindran diferents membres del Secretariat Nacional, així com la presidenta, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, David Fernàndez, encarregats d'explicar el paper que haurà de tenir l'Assemblea en el futur immediat del procés independentista.

*Tots els resultats de la IX Assemblea General Ordinària.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid