Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Construïm el Futur! Al servei del país i la gent treballadora!

El Dia Internacional  del Treball és una  jornada  de commemoració  i de reivindicació; però tam­ bé és una diada per fer balanç dels avanços i retrocessos en conquestes socials i laborals, així com de l'organització de la classe treballadora. En aquest  sentit, constatem  que  arribem  al Primer  de Maig, de nou, enmig  d'una  crisi sistèmica  de dimensions  globals; una  crisi agreu­ jada per la pandèmia de la Covid-19 i, als Països Catalans, aguditzada per les condicions d'ocu­ pació espanyola i francesa.

El desmantellament del  sector  públic  i  la  seva  privatització  ha  comportat  el  deteriorament dels serveis més bàsics i, consegüentment, la pèrdua de drets socials fonamentals; pa­ ral·lelament, l'augment de l'atur, la temporalitat i la subocupació, s'han vist reforçades per les darreres  reformes laborals i pel   vassallatge  dels governs  espanyol i francès  envers  els po­ ders oligàrquics. Això ha deixat  la  població  treballadora  catalana  en una  situació  cada  cop més inestable i precària.

Davant d'aquesta situació, des del sindicalisme republicà i de classe tenim el repte d'orga­ nitzar la resposta social i la defensa dels nostres drets. Aquest és el mandat que ens arriba dels centenars de treballadors i treballadores que, organitzades a les seccions sindicals, als comitès d'empresa i a les juntes de personal, han fet de la lntersindical una eina cada cop més arrelada als centres de treball. Perquè la nostra força és la suma de les forces de tots i cadas­ cun dels nostres delegats i delegades, afiliats i afiliades, que treballem diàriament per guanyar una República Catalana al servei de la gent treballadora.

Per això, defensem la reducció de la jornada laboral, la fixació d'un Salari Mínim Interprofessional català de 1300€, la titularitat pública dels serveis bàsics, avançar cap a un model productiu sos­ tenible, la implementació  d'una  renda  bàsica  universal, garantir  pensions  dignes i la  reducció de l'edat de jubilació, així com el blindatge  de la llengua  als centres  de treball. Aquest  és el fu­ tur que volem construir des del sindicalisme independentista, un futur forjat des de la solidaritat mútua i l'organització col·lectiva, al servei del país i de la gent treballadora.

Visca el Primer de Maig! Visca la classe treballadora! Visca la República de la gent treballadora! Visca la Terra!

Països Catalans, 1 de maig de 2021

La lntersindical

Concentracions arreu del territori i inscripcions

#RepúblicaCatalana #JustíciaSocial #Independència
Construïm el futur! Al servei del país i la gent treballadora! (vídeo)

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid