Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Investidura
CxR veu l'acord com a "mostra de la voluntat d'avançar en direcció a l'establiment d'un nou full de ruta" cap a la independència

Aposta per "adequar el Consell per la República per que sigui l’eina comuna de tot el moviment independentista i avançar en aspectes poc o gens recollits per l'acord com: les polítiques d'igualtat de gènere, la defensa de la llengua o l'atur juvenil"

25/03/2021 Política

Constituents per la Ruptura (CxR), entitat que forma part de la CUP-UNCPG, ha valorat "molt positivament" l'acord d'investir ERC, "ens felicitem pel resultats de la votació que ratifica l'acord entre CUP-Guanyem i ERC!", remarca la formació.

Diuen que l'acord "mostra la voluntat d'avançar en direcció a l'establiment d'un nou full de ruta de totes les forces que lluitem per la República catalana, tot i que entenem que aquest acord és un punt de partida i no un final de trajecte".

També permet centrar el focus en els dos principals eixos que han de servir per donar l'empenta necessària vers "la ruptura amb el Règim del 78 i la sobirania plena: el dret a l'autodeterminació i les polítiques socials i de rescat ciutadà".

Tanmateix, CxR remarca que és urgent una taula de treball de totes les forces rupturistes que no se centri només en pactes de governabilitat sinó "en crear les eines i les bases per a l'embat democràtic de ruptura".

En aquesta línia considera que l'acord és millorable i anima a totes les parts a millorar-ho en relació  a "donar protagonisme al debat constituent i a la participació ciutadana en la construcció del model de país que volem".

Així com "adequar el Consell per la República per que sigui l’eina comuna de tot el moviment independentista i avançar en aspectes poc o gens recollits per l'acord com: les polítiques d'igualtat de gènere, la defensa de la llengua o l'atur juvenil".

I també en "crear estructures de transparència, participació ciutadana i control democràtic respecte a les decisions importants del proper govern".

CxR considera "aquestes propostes assolibles, i creiem imprescindible la unitat estratègica de tot el món independentista vers una sobirania rupturista, cap a una República catalana al servei de les classes populars".

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid