Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-F
La CUP aposta per l’economia social i solidària com a concepte clau en un nou model socioeconòmic que posi la vida i les cures al centre.

Els anticapitalistes reivindiquen la democràcia econòmica, la propietat col·lectiva dels mitjans de producció, el consum i l’estalvi, la limitació del lucre, el servei a la comunitat o la localització econòmica com a valors que comparteixen amb l’ESS.

05/02/2021 Drets i Llibertats

Des d’Arbeca, la CUP posa sobre la taula la necessitat d’un nou model socioeconòmic que posi la vida al centre i això passa per bastir una economia plural a través d’un model triangular entre les cooperatives de l’economia social i solidària, el control públic dels sectors essencials i la planificació i la participació de les treballadores i els moviments socials.

Apunten que la crisi de la Covid-19 obliga a repensar el capitalisme en favor de principis de l’Economia Social i Solidària com la democràcia econòmica, la propietat col·lectiva dels mitjans de producció, el consum i l’estalvi, la limitació del lucre, el servei a la comunitat o la localització econòmica. 

Per rellançar un Nou Model Econòmic postcoronavirus caldrà una forta inversió econòmica des de les institucions o la banca pública, organisme que també proposen crear des de la CUP, a la vegada que exigirà una forta implicació de l’Economia Social i Solidària catalana en la definició d’aquest nou model.

L’Economia Social i Solidària no es pot entendre com un fet aïllat de les polítiques econòmiques del sector públic, sinó que ha de servir com a eina per acompanyar el reforç del sector públic i la democratització de l’economia productiva. En aquesta planificació econòmica, les finances ètiques i solidàries han de contribuir, amb la banca pública catalana, a un nou sistema financer orientat a les persones i al teixit productiu. 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid