Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
L’Assemblea per Cadaqués: “No és compatible ser regidora i tenir interessos urbanístics”

El grup municipal demana la dimissió de la regidora de FEM Cadaqués, Airy Rodriguez, a causa d’unes obres que s’han començat a executar en uns terrenys inclosos dins del pla parcial 8, on la seva mare consta com a promotora, juntament amb altres socis. “No és compatible ser regidora i tenir interessos urbanístics”.

 

04/01/2021 Territori

L’Assemblea per Cadaqués ha denunciat l’inici il·legal de les obres sense cap tipus de permís, així com l'obertura d’un vial, la destrucció de patrimoni històric de pedra seca, la destrucció d’oliveres, l'abocament il·legal de runes i la modificació i alteració d’uns terrenys desclassificats pel Pla Director Urbanístic dels Sòls No Sostenibles del Litoral Gironí.

El grup municipal creu que els promotors volen actuar per la política dels actes consumats abans de l’aprovació definitiva del Pla Director, que serà durant aquest començament d’any. “Aquests senyors pretenen fer-se la barraca abans de que els terrenys es qualifiquin, definitivament, com a “zona rústica”, indiquen.

També afirmen que l'any passat van presentar una moció demanant a l’Ajuntament la desclassificació del Pla Parcial 8, però l’equip de govern, s’hi va oposar. En canvi, la Generalitat si que va tenir en compte les al·legacions i va redactar el Pla Director establint l’estratègia de desclassificació i extinció del sector, qualificant-lo com a sòl rústic.

L'Assemblea per Cadaqués considera que l’Ajuntament sempre es posiciona al costat dels tramposos, i que mai actua amb la contundència necessària per evitar que es produeixin més aberracions i delictes urbanístics. “Estem cansats d’haver d’estar tot el dia vigilant que no es cometin delictes urbanístics mentre els responsables polítics d’aquesta situació fan la vista grossa”. Afegeixen que “cal establir mecanismes perquè la Policia Municipal comenci a detectar aquesta classe de delictes”.

En aquest sentit, els ecologistes han demanat explicacions a la regidora d’urbanisme pel “poc control i la permissivitat davant de les moltes irregularitats urbanístiques que es cometen al municipi”. “És intolerable que puguin entrar amb maquinària a uns terrenys de gran valor natural i patrimonial i fer aquestes destrosses amb total impunitat”, conclouen.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid