Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Denuncia pública per la gestió deslleial de Comissionat per la preservació del litoral depenent del Consell Comarcal del Maresme
18/01/2021 Territori

La Plataforma Preservem el Litoral del Maresme proposa la dissolució del Comissionat perquè ha actuat davant el Ministerio amb deslleialtat, sense haver consultat ni respectat les diferents opinions dels ajuntaments afectats, davant unes actuacions de gran envergadura que afectaran de forma irreversible l’actual morfologia del nostre litoral.

Apunta que el Consell Comarcal del Maresme, que està impulsant l’execució del projecte “Estrategia de Actuación en el Maresme (2014)” del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, consistent en la construcció de desenes d’espigons i dragats massius, malgrat l’oposició dels municipis afectats.

Per a la Plataforma, la 1a fase d’actuacions, a Premià de Mar i al Masnou, es troba molt avançada, amb la Declaració d’Impacte Ambiental, publicada el passat 9 de desembre de 2020 i que s’ha dut a terme sense participació ni opinió dels municipis afectats. Tots dos ajuntaments han fet pública la seva oposició al projecte, n’han reclamat la retirada a través de declaracions institucionals i han fet al·legacions de fons a la Declaració d’Impacte Ambiental. Tot i així, les seves demandes han estat omeses reiteradament pel Comissionat del Consell Comarcal i el Ministerio.

La Platafoma proposa la reinvindicació històrica, substituir el Comissionat per la Taula per la Gestió del Litoral del Maresme, que té com a objectiu dissenyar un “Pla integral per la gestió de les platges i la sostenibilitat del territori”, i que estaria integrada per tots els actors que viuen, treballen, fan ús, són coneixedors i tenen poder de decisió sobre el territori per tal de buscar la millor solució per gestionar el litoral del Maresme.

Considera que el litoral de la comarca del Maresme i el Delta de la Tordera han patit més de mig segle d'intervencions insostenibles. El projecte del Ministerio que està impulsant el Consell Comarcal torna a optar per les mateixes solucions que s’han estat adoptant des dels anys 70, basades en l’extracció massiva de sorres del fons marí i la modificació de la morfologia del litoral amb la construcció d’espigons que interrompen la dinàmica litoral, i que el pas del temps ha demostrat que han estat un absolut fracàs.

La posada en marxa d’aquesta Taula per la Gestió del Litoral del Maresme és una eivindicació de la Plataforma Preservem el Litoral, i ha estat impulsada amb un manifest que han signat desenes de persones vinculades al món científic i tècnic.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid