Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
Acord Juvenil per la Llengua, un compromís generacional a favor del català

Dimarts passat, es va presentar de forma simultània a Barcelona, València, Perpinyà i Ferreries el primer gran acord juvenil per la llengua catalana, subscrit per un total de 15 organitzacions juvenils d'arreu dels Països Catalans i amb el suport d'entitats com Plataforma per la Llengua, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, Obra Cultural Balear o Acció Cultural pel País Valencià.

12/11/2020 Llengua

Una quinzena d'entitats juvenils dels diferents territoris de parla catalana han impulsat un manifest en el qual es comprometen a treballar a favor de la llengua catalana i que ha comptat amb el suport de la Plataforma per la Llengua.

Al text, batejat com a "Acord Juvenil per la Llengua" i que s'ha presentat aquest dimarts 10 de novembre simultàniament a Barcelona, València, Ferreries i Perpinyà, s'hi defensa el català com a llengua d'acollida, arrelament i cohesió social, i es fa una crida a defensar els drets lingüístics dels estudiants. 

Entre les reivindicacions i compromisos que s'hi recullen destaca la reivindicació que la llengua s'ha de poder utilitzar amb normalitat en tots els àmbits de la vida: als moviments socials, als centres de treball, a l'oci o a les xarxes socials, entre d'altres. 

El secretari de la Plataforma per la Llengua, Francesc Marco, i el delegat de la Plataforma per la Llengua País Valencià, Manel Carceller, han assistit a l'acte de presentació del manifest a Barcelona i València. Així mateix, han celebrat que l'acord juvenil tingui unes adhesions ideològicament transversals, que s'hagi plantejat en el conjunt del domini lingüístic i que en el document la nova generació faci una crida al compromís social per avançar a favor de la llengua catalana. 

Les quinze organitzacions que signen l'acord són: Joventuts d'Esquerra Republicana (Jovent Republicà), La Forja, Joventut Comunista de Catalunya (JCC), Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC), Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Joves d'Esquerra Menorquinista (JEM), Mallorca Lliure, Joves PV, Joves de Mallorca per la Llengua, Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), Associació Catalana d'Estudiants de Perpinyà (ACE), Eina - Espai Jove de la Intersindical i Avalot - Joves UGT.

L'Acció Cultural del País Valencià, l'Obra Cultural Balear, el Moviment Franjolí per la Llengua i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua són unes altres entitats que també donen suport a l'Acord. 

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid