Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Acte d’homenatge a Muhammad ibn Abd al-Karim al-Khattabi a Arbúcies

Muhammad ibn Abd al-Karim al-Khattabi, líder de la guerra del Rif, geni militar i revolucionari que va destacar en les lluites anticolonialistes durant el segle XX. Va posar les bases de l’estat del Marroc.

25/09/2020 Internacional

Demà a les 18.30h,  la plaça Pepet Pol d’Arbúcies (Selva) acollirà l'homenatge  a Muhammad ibn Abd al-Karim al-Khattabi. L'acte està organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb la col·laboració del Casal Argenti d’Arbúcies i la Selva i comptarà amb la participació de Fouad Mohamed El Jatabi, besnét d’Abdel Krim i arbucienc; Abdelaaziz Mohamadi, activista associatiu; Diego Arcos de l'ANC d'Arbúcies i dos representants de la Comissió Catalana de suport al Moviment Popular del Rif.

Muhammad ibn Abd al-Karim al-Khattabi, El líder de la guerra del Rif, geni militar i revolucionari que va destacar en les lluites anticolonialistes durant el segle XX. Va posar les bases de l’estat del Marroc.

Va derrotar al colonialisme espanyol fins que Espanya va pidolar l’auxili de França i l’armament químic alemany, donat que havia posat en perill tot el projecte colonialista al nord d’Àfrica.

Després de derrotar a les forces espanyoles, va caldre enviar una força militar colonialista de 800.000 soldats amb avions i artilleria per vèncer un poble amb gel·labes i espardenyes, que aconseguia el seu armament prenent-les als enemics.

"Retrem homenatge a aquest patriota que és un exemple del qual hem d’aprendre i volem compartir amb els i les catalanes d’origen del Magreb les seves ensenyances polítiques i ètiques, que avui en dia continuen en la defensa de la llengua i la identitat amaziga, i al mateix temps commemorem que el 18 de setembre, en que va fundar l’efímera República del Rif".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid